23948sdkhjf

DLH opjusterer års-forventningerne

DLH offentliggjorde i går delårsrapporten pr. 31. marts 2005. Af den fremgår det, at der er forbedringer af bruttomarginal og resultat.

DLH opjusterer årsforventningerne



Resumé: DLH-koncernen fortsatte sin positive udvikling i 1. kvartal. Omsætningen blev DKK 1.204 mio., en fremgang på 4%. Resultat før skat blev DKK 51 mio. mod DKK 21 mio. året før. I resulta-tet for 1. kvartal 2005 indgår en ejendomsavance på DKK 16 mio. vedrørende afhændelse af cen-trallageret i Gadstrup. På baggrund af udviklingen i 1. kvartal opjusteres forventningerne til resul-tatet før skat for hele året fra DKK 130 mio. til DKK 150 mio., mens omsætningen fortsat forventes at udgøre DKK 5,0 mia.

Udviklingen i 1. kvartal
• Koncernen realiserede en omsætning på DKK 1.204 mio., hvilket er en stigning på 4% i forhold til samme periode sidste år.
• EBIT (resultat før renter) blev DKK 64 mio. mod DKK 35 mio. i 2004. Resultatforbedringen skyldes en kombination af en forbedring af bruttomarginalen på 1,2%-point og den tidligere annoncerede af-hændelse af centrallageret i Gadstrup med en avance på DKK 16 mio.
• Periodens resultat før skat blev DKK 51 mio. mod DKK 21 mio. i den tilsvarende periode året før.
• Den gennemsnitlige investerede kapital i 1. kvartal blev DKK 1.876 mio., hvilket er en stigning på DKK 172 mio. i forhold til året før. Stigningen kan henføres til øgede varebeholdninger.
• Efter udgangen af 1. kvartal er der i DLH Nordisk A/S, der bl.a. omfatter Hårdttræsdivisionens tra-dingaktiviteter, samt i moderselskabet Dalhoff Larsen & Horneman A/S gennemført en vellykket implementering af koncernens nye IT-system til de internationale træhandelsaktiviteter.

Forventninger til 2005
• På baggrund af udviklingen i 1. kvartal og koncernens vurdering af markedsudsigterne for resten af året er forventningerne til koncernomsætningen som tidligere meddelt på niveau DKK 5,0 mia.
• Resultat før skat forventes positivt påvirket af en fortsat forbedret bruttomarginal og opjusteres til et niveau på DKK 150 mio. mod tidligere forventet DKK 130 mio.
• Forventningerne forudsætter uændrede valuta- og renteforhold og indeholder ikke effekten af eventuelle akkvisitioner.

Kilde: DLH’s nyhedsbrev, d. 23. maj 2005

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064