23948sdkhjf

Jysk beder om lejenedsættelse på 107 butikker

Artiklen er opdateret kl. 10.40 med en kommentar fra Rune Jungberg Pedersen.

Linnedgiganten kæmper for at holde omkostningerne nede, mens butikkerne verden over enten må holdes lukket eller tabe omsætning.

Det skriver Børsen.

Koncernen har ifølge avisen taget kontakt til udlejerne af de 107 danske lejemål og bedt dem sænke huslejen, mens coronakrisen står på. Kommunikationschef Rune Jungberg Pedersen oplyser, at koncernen har ringet og skrevet rundt til alle sine udlejere i Danmark og bedt dem om en nedsættelse i lejen. Målet er at reducere omkostningerne for Jysk i en ekstraordinær situation, fortæller han.

Hos Jysk mener man, det er rimeligt, at også udlejerne er med til at betale en del af det store tab, mange virksomheder i øjeblikket kigger ind i.

– Alle må være interesserede i, at når situationen på et eller andet tidspunkt normaliseres, så er både udlejer og lejer tilbage, siger kommunikationschefen til avisen.

100 butikker stadig åbne
Hvor Jysk andre steder i verden har været tvunget til at lukke helt ned for butikkerne, ser det anderledes ud herhjemme. 

Rune Jungberg Pedersen oplyser til Wood Supply, at nedlukningen af landets butikscentre har medført, at 7 af linnedgigantens danske butikker er lukket. Således holdes de 100 resterende stadig åbent, men ikke desto mindre har Jysk udbedt sig en huslejenedsættelse på samtlige danske lejemål. 

– Det har vi gjort, fordi antallet af kunder er faldet markant, og selvom vi holder butikkerne åbne er vi selvfølgelige afhængige af, at der også kommer omsætning ind, fortæller kommunikationschefen. 

Udlejer: De tager ikke samfundsansvar
Hos Rent Estate, som udlejer erhvervsejendomme, mener adm. direktør Frank Buch-Andersen ikke, at ansvaret bør ligge hos udlejerne. 

– Jeg synes ikke, at de store virksomheder skal være så egoistiske og bare mase på. Det er nogle af de allerstærkeste og økonomisk mest velfunderede virksomheder, der er enten kapitalfondsejet eller ejet af nogle af landets rigeste mennesker, der synes, at det er måden at gøre det her på. Det synes jeg ikke er at tage samfundsansvar, siger han.

Rune Jungberg Pedersen afviser, at koncernen udviser mangel på samfundsansvar. Ifølge ham prøver Jysk blot at indgå i en dialog med udlejerne og har ikke til hensigt at tromle nogen.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125