23948sdkhjf

Södra presses på driftsresultatet

Efter årets første 9 måneder oplever Södra en lille nedgang i omsætningen og mere end en halvering af driftsresultatet i forhold til sidste år.
De første ni måneder af regnskabsåret 2011 er præget af stigende priser på træ, valutakurseffekter, mindre ordrer og et svagt marked for savede trævarer.

Periodens resultat
Driftsresultatet for perioden januar – september 2011 blev på 879 mio. sek. (2010:1994 mio. sek.) og en nettoomsætning på 13.943 mio. sek. (2010: 14.978 mio. sek.).

Det er en nedgangen i driftsresultatet på 1115 mio. sek i forhold til sidste år. Koncerndirektør Leif Brodén forklarer:

- Markedet præges af usikkerhed i kølvandet af finanskrisen i Europa og USA. Samtidig ser vi høje træpriser globalt. Dertil kommer at efterspørgslen i Asien og fremforalt Kina stadig er noget tilbageholdende.

Trægt dansk marked
På markedet for savede trævarer oplevede Södra en tilbagegang i ordrerne på 101.000 kubikmeter sammenlignet med 1.168.000 kubikmeter i perioden året før.

Inden for interiørprodukterne har salget til den svenske byggebranche været godt, men med prispresset fra importerede varer et allesteds nærværende pres. Eksporten har udviklet sig i den rigtige retning på markeder som Japan, Tyskland, Kina og Baltikum. Det norske marked viser styrke med øget salg, mens salget i Danmark fortsat er meget trægt.

Fremtiden for Södra
- Inden for det kommende år forventer vi et fortsat svagt europæisk marked, der heldigvis opvejes af en stadig stærkere asiatisk udvikling. Vi ser endda for første gang længe med en vis optimisme på udviklingen på det nordamerikanske marked, siger koncernchef Leif Broden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11