23948sdkhjf

Passion for gammelt træ

Med genbrug af 50 år gammelt, rustikt bolværk fra nedlagte færgelejer i Danmark har Thors-Design skabt en bemærkelsesværdig forretning for produktion af unikke træmøbler.
To otte meter høje Totempæle til Torvehallerne i København, møbler til Novo Nordisk Campus og bænke på Skagens gren i det nordligste Danmark.

Store mængder bolværk fra nedlagte færgelejer ny anvendelse i disse år, hvor Vildbjerg-virksomheden Thors Design har succes med tilføre nye, æstetiske og bæredygtige værdier og en ganske unik historie til det rustikke naturmateriale.

En niche der ikke skal slides
I forrige uge var firmaets to grundlæggere, Carsten Thor og Jytte Baarup Bilstrup, med som udstillere på den nye fagmesse for bæredygtigt byggeri, Building Green, i København. Her stod Thors Design også for at levere inventar til messens café, scene og gangarealer:

- Vi skal sortere rigtigt meget i, hvad vi laver. Men det her var en rigtig interessant mulighed, syntes vi. Det skyldes blandt andet en forventning om, at der ville komme mange arkitekter og landskabsarkitekter, som vi gerne vil i dialog med. Vi er jo et lille firma, så vi når ikke rundt til dem i hverdagen, fortæller Jytte Bilstrup, da Wood Supply lægger vejen forbi Thors Designs 40 m² store udstilling på messen i Forum.

Virksomheden, der blev etableret i 2003, har nemlig oplevet en stærkt stigende interesse for sine møbler, men Jytte Bilstrup og Carsten Thor beholder fødderne solidt plantede i den jyske muld:

- Vi skal jo ikke være kæmpe store. Det er slet ikke ambitionen, for det er jo en niche, vi har, og det skal ikke slides op. Vi vil gerne arbejde med de ’rigtige’ ting, og derfor skal vi tænke meget over, hvad vi gør, og hvilke signaler vi sender. Men selvfølgelig vil vi gerne geare op og har også nogle planer med vores omsætning – ligesom ethvert andet firma, siger Jytte Bilstrup.

Har nærmest kun gearet op
Omdrejningspunktet for Thors Designs arbejde er gammelt, rustikt bolværk fra nedlagte færgelejer i Danmark, og dermed passer virksomhedens koncept og historie perfekt ind i tidens fokus på bæredygtig livsstil og CO2-reduktion.

- Vi startede op, inden man begyndte at tale om bæredygtighed, drevet af en passion for det her gamle træ. Bæredygtighed er en central del af det grundlag, vi startede op på, så det har været vores grundholdning hele tiden og er ikke noget, vi decideret har markedsført os på. De senere år har der været så meget fokus på det, at vi er blevet inviteret ind i nogle cirkler, lyder Jytte Bilstrups forklaring på firmaets succes.

Udover Jytte og Carsten har Thors Design to ansatte på lønningslisten. Hertil kommer et væld af underleverandører, der omfatter savværker, smede osv.

- Vi har intet lager, men er udelukkende ordreproducerende med en lille organisation og mange underleverandører. Vi kan derfor både lave store serier og geare ned, og det gør os meget fleksible. Men vi har nærmest kun gearet op de senere år, så du hører ikke mig klage, slutter Jytte Bilstrup.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078