23948sdkhjf

Årsregnskab fra Bodilsen

Bodilsen koncernen har netop offentliggjort et årsregnskab, der viser, at ledelsen er tilfreds med resultatudviklingen fra 1. halvår til 2. halvår, som dermed også afspejler effekten af de gennemførte tiltag.
Koncernen har igennem 2004 reduceret sin kundebase med 270 kunder i overensstemmelse med strategien. Den største del af møblerne leveres som saml-selv møbler, men til enkelte kæder leveres betydelige mængder af færdigsamlede møbler.

Salgsindsatsen er koncentreret om at fastholde og øge omsætningen til disse kunder samtidig med, at der løbende etableres samhandel med nye kunder i overensstemmelse med strategien.

Bodilsen koncernens produktkompetencer ligger inden for boligmøbler og solitære køkkener i massivt træ, MDF-/spånplader samt frameboard.

Fyrretræ og birketræ er de vigtigste træsorter, og begge vurderes at have vækstpotentiale.

Produktionsanlæggene for koncernens kernekompetencer bliver til stadighed rationaliseret, både hvad angår anlæggenes fysiske formåen og produktionsprocesserne. Der vil fortsat blive investeret i automatisering af produktionsprocesserne.

Detaildivisionen
- Detaildivisionen er afhændet i august 2004.
- Resultat af primær drift er opgjort til DKK -24,2 mill., og har således været i overensstemmelse med det forventede.
- Detaildivisionen har igennem de seneste 3 regnskabsår givet et årligt underskud af primær drift på DKK 15-25 mill. Koncernen er således lettet for en betydelig omkostning i 2005.
- Balancen er ved frasalget blevet nedbragt med DKK 22,8 mill.

Udviklingen i året
Årets primære resultat blev DKK -45,8 mill. I regnskabet er indeholdt afviklingsomkostninger for Detaildivisionen med DKK 24,2 mill. Det primære resultat for den fortsættende virksomhed er således DKK -21,6 mill. mod DKK –42,7 mill. året. Begge tal vedrører den fortsættende del af virksomheden.

Den fortsættende virksomhed havde et primært resultat på DKK –34,6 mill. i 1. halvår af 2004. I andet halvår opnåede den fortsættende virksomhed et primært resultat på DKK +13,0 mill. Det samlede primære resultat for den fortsættende virksomhed blev dermed DKK –21,6 mill. for 2004.

Ledelsen er tilfreds med resultatudviklingen fra 1. halvår til 2. halvår, som dermed også afspejler effekten af de gennemførte tiltag.

Bodilsen A/S har i 2005 solgt sin skuffeproduktion som oplyst i fondsbørsmeddelelse nr. 98. Salget er sket som en 100% afhændelse af aktiviteterne i Danfold. Handlen er gennemført med virkning fra 1. januar 2005, som en del af planen om at fokusere på kerneforretningen.

Det var forudsat, at handlen skulle have været gennemført i 2004 og være en del af det primære resultat med en nettogevinst på DKK 8 mill. Denne handel er først gennemført i januar 2005 og får først regnskabsmæssig virkning fra 2005.

Kilde: Bodilsen A/S – www.bodilsen.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078