23948sdkhjf

Generationsskifte med forsigtighed

Mange af landets virksomheder står overfor et generationsskifte. Og det skal gribes rigtigt an, hvis ikke det skal gå ud over arbejdspladserne.
Inden for den nærmeste årrække står om mod 50.000 danske virksomheder over for et generationsskifte. Den største udfordring i den forbindelse er at finde en person - eller en kreds af personer - som kan tilvejebringe tilstrækkelig kapital, og som også vil være i stand til at føre virksomheden videre.

Når generationsskiftet står for døren, har ejeren/stifteren typisk ikke længere fuldkomment fokus på virksomhedens drift og udvikling, idet ejeren er tilfreds med det overskud, som virksomheden genererer år efter år.

Problemet er blot, at verden udenfor kører med højere og højere hastighed, og at dét, der var sandheden i går, ikke nødvendigvis er det i dag. Og med globaliseringen af produktionen, den teknologiske udvikling og ændring af markedsforhold kan det lynhurtigt vende op og ned på forholdene og medføre, at generationsskiftet bliver endnu sværere, skriver ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064