23948sdkhjf

Fra gammelt mejeri til toptunet vinduesfabrik

– Det, du kan se derovre bagved, det er fortiden, men det her – det er fremtiden.

Sådan lød det fra Henrik Sørensen, direktør i Glaseksperten Vinduer og Døre, da han viste Wood Supplys udsendte rundt i produktionshallerne på Aalborgvej i Hjørring sidst i oktober.

Fremtiden var her eksemplificeret ved den nye CNC-maskine, vinduesproducenten netop havde investeret i, mens fortiden udspillede sig ved det skærebord, der var bemandet af en enkelt medarbejder.

– Den her maskine er ikke bare hurtigere end håndkraft, den er også væsentligt mere præcis og skærer nogle virkelig flotte snit, fortalte den begejstrede direktør.

Mindre tid, mindre svind
I dag, en lille håndfuld måneder senere, er begejstringen intakt i Hjørring.

– Vi er rigtig glade for den, lyder det umiddelbare skudsmål fra vinduesdirektøren, og det har vist sig, at der ikke kun er snit og mandetimer at spare med den seneste investering i produktionsapparatet.

– Når man står med en manuel sav, skal man selv optimere, men alt det tager maskinen sig af nu, og det betyder, at vi oplever meget mindre svind, fortæller Henrik Sørensen.

Præcis hvor meget mindre, svindet er blevet, har man endnu ingen tal på. Til gengæld er det slået fast, at virksomheden sparer to skift, når det kommer til mandetimer, og vinduesdirektøren vurderer, at den nye alu-sav har betydning for 80 pct. af produktionen af døre og vinduer.

– Det er en voldsom besparelse, og det er jo ikke kun, hvad vi sparer på saven; også monteringen er blevet meget lettere, efter vi ikke skal stå og skære til, men bare kan banke aluen på, forklarer Henrik Sørensen.

Nye maskiner i gamle haller
Glaseksperten Vinduer og Døre er en del af Glaseksperten, der kom til i 2013, da virksomheden overtog en 30 år gammel vinduesproducent. Umiddelbart efter flyttede produktionen til de gamle mejerihaller på Aalborgvej, og siden er det gået støt fremad med at automatisere vinduesproduktionen.

– Det kan godt være, at vi er i et gammelt mejeri, men vores maskinpark er fuldstændig up to date, fortæller Henrik Sørensen, der ikke er i tvivl om, at automatiseringen er en afgørende faktor for at forblive konkurrencedygtig.

Hvor meget den seneste investering beløb sig til, er den sindige nordjyde ikke meget for at sætte tal på, men virksomheden har budgetteret med en tilbagebetalingstid på fire år, fortæller han. Og skulle der dukke flere spændende automatiseringsmuligheder op, er man klar til atter at hive kalvelæderet frem.

– Vi har selvfølgelig stadig nogle manuelle opgaver, som ville være rigtig interessante at kunne automatisere, slår direktøren fast.   

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094