23948sdkhjf

Trodsig optimisme i Skals: Sofaproducent runder 45 tabte millioner

Hos sofaproducenten Skalma i midtjyske Skals har 12 af de seneste 13 år budt på underskud i millionklassen. Sidste overskudsår finder vi tilbage i 2005/06, og siden da er underskuddene faldet som perler på en snor.

Kumuleret har Skalma i de seneste 13 regnskabsår haft underskud på mere end 45 mio. kr., men moderselskabet Midtjysk Møbelstof har igennem alle årene holdt hånden under forretningen. Således også efter det senest overståede regnskabsår, 2018/19, hvor Midtjysk Møbelstof efter balancedagen valgte at skyde endnu 1 mio. kr. i den tabsgivende sofaproducent.

Minus i moderselskabet
Det er imidlertid begyndt at snerpe til for moderselskabet, der i årsregnskabet for 2005/07 kunne bryste sig af en egenkapital på 39,5 mio. kr. Ved afslutningen af seneste regnskabsår var egenkapitalen her svundet til et minus på 1,6 mio. kr., vel at mærke inden man besluttede at smide en ekstra million i Skalma.

– De penge har vi skudt ind ved at nedskrive gælden til moderselskabet; jeg tænkte, at jeg nok ikke får de penge tilbage alligevel, så det kunne jeg lige så godt, fortæller Bent Jensen, der ejer begge virksomheder, til Wood Supply.

Skalma har været på Jensen-familiens hænder siden 1954, og ejerlederen har ingen planer om at kaste håndklædet i ringen.

Læs også: Vækstår udeblev i Årre: Kvist barberer millioner af bundlinjen

– Det handler jo ikke kun om mig men også om de folk, vi har ansat – mange af dem har været her i rigtig mange år, og det betyder noget at holde fast i de arbejdspladser, lyder det fra direktøren, der har brugt morgenen på at fejre en af medarbejdernes 35-års jubilæum.

Ingen planer om at dø
Når det kommer til spørgsmålet om, hvor længe Bent Jensen kan blive ved med at holde Skalma oven vande, er svaret også klart.

– Jamen det kommer an på, hvornår jeg dør, og det har jeg ingen planer om at gøre foreløbig, slår han fast.

I årsrapporten fra Midtjysk Møbelstof står det da også klart, at ledelsen ingenlunde har mistet modet.

Læs også: Faldet fortsætter for Fritz Hansen

– Det er ledelsens vurdering, at kapitalen retableres via fremtidig indtjening i datterselskabet, lyder det i ledelsesberetningen.

Også Skalmas årsrapport er trods et underskud på 2,3 mio. kr. præget af optimisme.

– Det er ledelsens vurdering, at kapitalen kan retableres via tilskud fra moderselskabet samt forbedret drift i selskabet, kan man læse i sofaproducentens ledelsesberetning.

Hos Skalma lød egenkapitalen ved regnskabsårets udgang på 1,5 mio. kr.

Ny mand skal vende skuden
Milliontilskuddet er desuden ikke den eneste nyhed, der er indtruffet efter balancedagen, for d. 1. februar i år satte Skalma en ny mand i front. Nu er det op til Christian Risbjerg at vende årrækken med underskud til en sund forretning – hvordan, den nye direktør vil gøre det, kan du læse mere om her.

Skalma ApS
mio. kr. 2018/19 2017/18
Bruttofortjeneste 7,3 8,2
Driftsresultat - 1,2 - 3,3
Resultat før skat fremgår ikke fremgår ikke
Årets resultat - 2,3 - 4,1
Balancesum 8,5 15,2
Egenkapital 1,5 2,9
Gns. antal ansatte 26 30
Regnskabsåret blev afsluttet 31. august 2019.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109