23948sdkhjf

Etablering i Nordjylland kan spare penge

Det er slet ikke nødvendigt at flytte virksomheden til Indien eller Kina. En undersøgelse udarbejdet af Cowi for Aalborg Erhvervsråd viser, at virksomheder kan spare penge ved at flytte virksomheden til Nordjylland.
Ifølge undersøgelsen fra Cowi kan en virksomhed spare mellem 39.000 og 75.000 kroner på at have en udviklingsingeniør, juridisk ekspert eller regnskabsmedarbejder ansat i Aalborg-området frem for hovedstads-området, fremgår det af DR Nordjylland.

Der er to væsentlige parametre, der gør, at det er billigere at have virksomheden i Nordjylland frem for fx hovedstadsområdet. Dels er huslejen markant lavere og dels er lønningerne lavere.

En af de virksomheder, der er flyttet fra hovedstadsområdet til Nordjylland er skibsradioproducenten ECI, der nu hedder Thrane og Thrane. Virksomheden flyttede for tre år siden sin udviklings-, salg, marketing- og økonomiafdeling fra Ballerup til Aalborg.

- Vi har regnet med at spare 8-9 millioner kroner, men det viste sig faktisk, at vi sparede 15 millioner kroner ved at samle aktiviteterne her i Aalborg, siger direktør Peter Høy til DR Nordjylland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078