23948sdkhjf

Spirende kæmpemarked i Kina

Kina er en af de såkaldte ”tigerøkonomier” i Asien. Landets kraftige vækst åbner på langt sigt for store muligheder for træ og træprodukter.
I Stockholm har der netop været afholdt et arrangement af KSLA (Kungliga Skogs- och Lantbruksakademin) og IVA (Ingenjörsvetenskapsakademien). En af konklusionerne fra arrangementet lyder, at på grund af Kinas hastige vækst, vil markedet på sigt kunne udvikle sig til et kæmpemarked for træ og træprodukter.

Træets anvendelse kan inddeles i ”at bygge med træ” og ”at leve med træ”. For tiden anvendes der ikke meget træ til husbyggeriet i Kina, men ifølge doktor Ian de la Roche, fra forskningsinstituttet Forintek i Vancouver Canada, er der er stort potentiale her, fremgår det af den svenske avis Skogsland.

For at anvendelsen af træ i byggeriet skal stige er det nødvendigt med et samarbejde på tværs af grænserne for at øge interessen for træ totalt set, pointerer Ian de la Roche, ifølge Skogsland.

Potentialet på det kinesiske marked skal ses i et langt perspektiv. Den største anvendelse af træ sker inden for segmentet ”at leve med træ”, der blandt andet omfatter møbler, gulv og indretning.

I dette segment tegner Kina sig som verdens største eksportør af møbler, hvilket skyldes landets lave lønomkostninger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078