23948sdkhjf

Dansk virksomhed først med beregnings-program til komposit-profiler

Nyt online værktøj fra Fiberline Composites hjælper arkitekter, ingeniører og teknikere med at udforme store konstruktioner i komposit. Programmet er det første af sin art.

Dansk virksomhed først med beregningsprogram til kompositprofiler



"Konstruktionsprofiler i komposit (populært kaldet glasfiber) er et nyt konstruktionsmateriale, og mange arkitekter, ingeniører og konstruktører har endnu ikke prøvet at arbejde med det. Derfor har vi udviklet et hjælpeværktøj, der gør det lettere at bruge disse produkter".

Sådan forklarer ingeniør Lars Petersen, Fiberline Composites, baggrunden for, at virksomheden har udarbejdet et beregningsprogram, hvor konstruktøren på internettet kan dimensionere profiler af komposit. Programmet er gratis for alle interesserede, blot man registrerer sig på virksomhedens hjemmeside www.fiberline.dk .


Ingeniør Lars Petersen viser virksomhedens nye beregningsprogram, der gør det nemt for byggebranchen at undersøge konstruktionsprofilers bæreevne. Programmet kan prøves på http://www.fiberline.dk "Hvis man producerer træ- eller stålbjælker, behøver man ikke stille særlig avanceret information til rådighed for kunderne. Det er kendt viden. Men vi producerer et nyt og spændende materiale, som har andre egenskaber. Derfor er der mange tekniske spørgsmål, der skal besvares, før man fx vælger at opføre en bro eller en bygning i komposit, siger ingeniør Lars Petersen, der er technical solution manager hos Fiberline Composites.

At Fiberline profiler i komposit både er et reelt alternativ og et supplement til aluminium, stål, træ eller beton, er bevist gennem en række byggerier i Europa. Materialets fordele er især lav vægt, stor styrke, høj termisk og elektrisk isolationsevne samt lang levetid med minimal vedligeholdelse - hvortil kommer nye designmæssige muligheder.

Igennem de seneste år har komposit oplevet et gennembrud i blandt andet byggesektoren. Det nye beregningsprogram skal være med til at stimulere denne udvikling.

Testet af tyske forskere
Forskningsinstitutionen RWTH i Aachen har under ledelse af professor Dr.-Ing. G. Sedlacek undersøgt det nye beregningsprogram. Seniorforsker Dipl.-Ing. H. Trumpf hæfter sig blandt andet ved programmets brugervenlighed.

”Programmet er både hurtigt og praktisk og det fungerer godt på nettet. Det er vores konklusion, at der er tale om fremragende værktøj til beregning af konstruktionsprofiler af komposit. Da de eksisterende beregningsprogrammer på markedet kun kan beregne for eksempel stålprofiler, er det meget positivt, at vi nu får et program, der dækker området for komposit,” siger H. Trumpf.

Fiberline Composites A/S er en af Europas førende producenter af profiler i komposit. Virksomheden har siden starten for mere end 25 år siden opbygget viden og erfaring med materialet bl.a. gennem en række udviklingsprojekter, der er gennemført i samarbejde med kunder og universiteter i hele Europa.


Fiberline Composites har udviklet et nyt beregningsprogram, der dækker behovet for at beregne konstruktionsprofiler i materialet komposit. Programmet er avanceret, men alligevel ukompliceret at anvende, for eksempel kan det selv foreslå en profildimension Kilde: Pressemeddelelse fra Fiberline Composites, d. 12. april 2005.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078