23948sdkhjf

De mindste firmaer springer på globaliserings-toget

Det er ikke kun Tordenskjolds soldater blandt Danmarks allerstørste virksomheder, der flytter eller outsourcer aktiviteter til udlandet. Inden for de seneste tre år har tre ud af 10 virksomheder med mellem 10 og 49 ansatte også gjort det.

De mindste firmaer springer på globaliseringstoget



Det viser en ny globaliseringsundersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation baseret på svar fra 300 topledere fra et repræsentativt udsnit af dansk erhvervsliv.

Afdelingschef Kim Møller Laursen fra Ledernes Hovedorganisation er positivt overrasket over, at så mange af Danmarks små virksomheder er med på den globale udfordring.

- Det viser helt klart, at globaliseringstoget kører. Ikke kun med de store tunge drenge i dansk erhvervsliv, men også de små danske virksomheder er med på toget. Det er vigtigt, så dansk erhvervsliv ikke bliver delt op i et A og B-hold, siger Kim Møller Laursen.

Undersøgelsen viser også, at hver anden virksomhed med mellem 50 og 250 ansatte har flyttet aktiviteter ud over landegrænsen de seneste tre år.

- Før man udflytter eller outsourcer til udlandet, skal det være godt og grundigt forberedt. Det skal være tænkt ind i virksomhedens samlede strategi og ikke blot ske, fordi alle andre gør det. Og skal gevinsten hentes hjem, skal man i høj grad også være opmærksom og forberedt på de kulturelle forskelle, man skal håndtere, og det er klart en ledelsesopgave, siger Kim Møller Laursen.

Samlet viser undersøgelsen fra Ledernes Hovedorganisation, at 40 procent af alle landets virksomheder er sprunget på globaliseringstoget siden 2001.

Du kan læse hele pressemeddelelsen hos Ledernes Hovedorganisation

Kilde: Pressemeddelelse fra Ledernes Hovedorganisation, 8. april 2005.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063