23948sdkhjf

Ikea lukker alle varehuse i Kina for at mindske virusspredning

Ikea lukker alle sine varehuse i Kina midlertidigt for at mindske spredningen af det dødelige coronavirus.

Det oplyser den svenske møbelgigant torsdag.

Der er tale om i alt 30 varehuse med 14.000 medarbejdere.

- Vi vil holde nøje øje med situationen omkring denne epidemi, og butikkerne vil være lukket indtil videre, udtaler en talskvinde for Ikea i Kina i en erklæring ifølge CNN.

Meddelelsen kommer, dagen efter at Ikea onsdag oplyste, at virksomheden lukker cirka halvdelen af sine varehuse i Kina midlertidigt som følge af virusset.

Ikea valgte allerede i sidste uge at lukke sit varehus i byen Wuhan på ubestemt tid.

Det er i storbyen Wuhan med 11 millioner indbyggere, at man formoder, at virusset har sit udspring.

Beslutningen om midlertidigt at lukke Ikeas varehuse er "taget efter nøje overvejelser og med hensyn til situationen", oplyser selskabet.

Ikeas medarbejdere er blevet bedt om at holde sig hjemme indtil videre.

Ifølge CNN er Ikea i Kina et populært sted blandt kunder at tage en lur på en af de mange senge eller sofaer eller blot hænge ud i længere tid ad gangen.

Netop disse shoppingvaner risikerer at give bagslag i bestræbelserne på at inddæmme spredningen af coronavirusset, da eksperter og embedsmænd råder folk til at undgå overfyldte områder.

I mange kinesiske byer ligger gaderne da også øde. Turistattraktioner er blevet lukket, og på alle Starbucks' kaffebarer er det påkrævet af kunderne, at de bærer ansigtsmasker og får taget deres temperatur.

Torsdag oplyser de kinesiske sundhedsmyndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters, at udbruddet af det nye coronavirus har kostet yderligere 38 mennesker livet. Dermed har i alt 170 personer mistet livet på grund af virusset i Kina.

Desuden er der konstateret yderligere godt 1700 smittetilfælde i Kina. Det bringer det samlede antal smittede op på 7711 personer.

Læs mere om: Ikea
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.086