23948sdkhjf

Dyr olie truer beskæftigelsen

Den rekordhøje oliepris kan blive en trussel for den danske beskæftigelse. Virksomhedernes vækst mindskes, hvilket truer danske arbejdspladser.
Det rekordhøje niveau som olieprisen nåede i går, kan bliver en trussel for flere tusinde danske arbejdspladser.

- Hvis olien holder sig på det niveau resten af året, så vil det klart kunne mærkes i verdensøkonomien og i dansk økonomi. Vækst og beskæftigelse bliver lavere, og vi vurderer, at det vil skrælle 0,25 procentpoint af den danske vækst, og at det vil koste omkring 3.000 arbejdspladser, siger Jes Asmussen, senioranalytiker i Nordea, til Dagbladet Børsen.

En af årsagerne til at olieprisen er skyhøj skal findes i at væksten er ved at sætte ind i USA og Kina. Dermed har danske virksomheder muligheder for at afsætte sine vare på disse markeder.

- Vi må ikke glemme, at baggrunden for den høje oliepris er, at væksten i verdensøkonomien er så høj. Så det er et godt udgangspunkt, der også sikrer en pæn efterspørgsel efter danske varer. Europæisk eksport har klaret sig godt og trukket Europa ud af stagnation, siger Klaus Rasmussen, cheføkonom i Dansk Industri, til Dagbladet Børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063