23948sdkhjf

Kvik køkkenet på svenske hænder

Kvik køkkenet bliver fremadrettet en del af den svenske køkkenkoncern Ballingslöv. Når Knud Boel Troelsen, grundlægger af køkkenkoncernen Kvik, har valgt at generationsskifte, er det for at se sit livsværk komme i sikre hænder. Fra og med den 1. april 2005, er Kvik Koncernen solgt til den svenske køkkenkoncern Ballingslöv.
For Kvik kunne timingen næppe være mere passende, idet et generationsskifte naturligt måtte forekomme inden for de nærmeste år.

Overdragelsen sker efter at bestyrelsen i Kvik gennem længere tid har overvejet de forskellige muligheder på markedet - og med denne aftale kommer Kvik til at stå yderligere styrket på markedet. Der vil desuden være fordelagtige synergier på områder som indkøb og produktion og dermed en generel styrkelse af konkurrenceevnen på et marked med mange spillere.

Aftalen får ingen indflydelse på dagligdagen for de ca. 70 Kvik butikker i kæden og for de ca. 170 medarbejdere på Kviks hovedsæde i Vildbjerg uden for Herning. Direktionen fortsætter som hidtil.
Kviks unikke position på køkkenmarkedet bliver bibeholdt, og Kvik fortsætter sin vækststrategi.

Neop Kviks position og strategi har for Ballingslövs vedkomme været udslagsgivende årsager til overtagelsen. Ballingslöv ønsker at være med til at effektuere denne strategi, således at Kvik går fra at være en skandinavisk virksomheder, til at være en europæisk. Kviks brand og konceotet om at sælge moderigtige køkkener til overraskende lave priser ses i denne sammenhæng som en stor styrke og endnu flere europæiske forbrugere vil i de nærmeste år få mulighed for at købe fede køkkener!

- Udgangspunktet er generationsskiftet, siger Kviks grundlægger Knud B. Troelsen - og med Ballingslöv får vi et stærkt bagland med stor kompetence inden for produktion, indkøb, logistik og IT, og samtidig får vi nemmere ved at udbrede og styrke Kviks brand i hele Europa.

Aftalen effektueres med virkning fra d. 1. april 2005.

Ballingslöv International AB er en af de ledende aktører i køkkenbranchen i Skandinavien og Storbritanien. Koncernen er i forvejen repræsenteret på markedet som ejere af køkkenmærkerne Ballingslöv, JKE Design, Multiform, Paula Rosa og senest Svane Køkkenet. Desuden ejer Ballingslöv bordpladefabrikken DFI. Med overtagelsen af Kvik forøges Ballingslövs samlede omsætning fra omkring 1,3 mia. danske kroner til omkring 1,7 mia. danske kroner.

Kilde: Pressemeddelelse fra Kvik Køkkener, 4. april 2005.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064