23948sdkhjf

Finn Juhls stue blandt verdens mest indflydelsesrige rum

På Kratvænget 15 i Ordrup ved Charlottenlund ligger en stue, som har fået plads på en fornem liste.

The New York Times Style Magazine satte i slutningen af 2019 tre designere, to journalister og en enkelt interiørfotograf på en opgave. Sammen skulle de lave en liste over historiens mest betydningsfulde rum, og blandt de 25, der er kommet med på listen, findes et dansk bidrag.

Finn Juhl, der var uddannet arkitekt, byggede sit hus i Ordrup i 1942, og de designkyndige amerikanere har udvalgt husets stue som et af de rum, der har fået betydning for nutidens design. Blandt andet fremhæves husets åbne planløsning som banebrydende for tiden, men også samspillet mellem interiør, farver og materialer har fået betydning for valget.

– Jeg så det første gang publiceret i oktober 2012 i Marie Claire Maison, og jeg tænkte ”Kunsten, møblerne, rummet, alt hænger sammen og er meget, meget simpelt og beskedent, men ekstraordinært,” lyder noget af begrundelsen fra designjournalisten Suzanne Slesin.

Finn Juhl boede selv i huset i næsten 50 år, hvor han blandt andet brugte det som ”eksperimentarium” for sine ideer. Siden 2008 har huset været åbent for offentligheden som en del af museet Ordrupgaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079