23948sdkhjf

Tre unge søskende bag ny trævirksomhed

Hos familien Køpke i nordjyske Støvring handler det meste om træ. Det har det gjort i et år, siden familiens tre børn etablerede virksomheden Wood by Køpke, der fremstiller håndlavede skåle, skærebrætter og figurer.

Det skriver Nordjyske.

Den entreprenante søskendeflok består af Martin Køpke på 17, Camilla Køpke på 20 og Katrine Køpke på 22, og idéen til virksomheden fik de tre i december 2018. En måned senere var CVR-nummeret i hus, og træ og maskiner begyndte gradvist at fylde mere i og uden for familiens hus i Støvring, hvor Wood by Køpkes produkter bliver fremstillet.  

En treenighed af kompetencer
Martin Køpke har altid godt kunnet lide at snitte ting i træ. Interessen for at arbejde med en drejebænk startede dog først, da han for to år siden fik arbejde hos Global Tools; en internetbutik, som sælger kvalitetsværktøj og kvalitetsmaskiner heriblandt trædrejebænke. Ved hjælp af youtube-videoer lærte han sig selv at dreje, og det er ham, der primært står for at fremstille de forskellige produkter.

Hverken Camilla Køpke eller Katrine Køpke har tidligere arbejdet med træ, men Camilla har en stor passion for design og står for den del af foretagendet, mens Katrine, der er i gang med en uddannelse på Copenhagen Business School, står for økonomi og marketing.  

Småt og godt for nu
De beskedne produktionsfaciliteter i forældrenes hjem sætter sine begrænsninger, og derfor bliver der for nuværende mest produceret mindre produkter som skåle, skærebrætter og figurer hos Wood by Køpke.

Søskendetrioen fortæller til avisen, at de sætter en ære i, at alt skal være håndlavet og i god kvalitet, og de er ikke interesserede i, at virksomheden skal ende ud i noget masseproduktivitet, som Camilla Køpke formulerer det. I fremtiden drømmer de dog om at udvide sortimentet med ting som plankeborde og stole, men med fuldtidsjobs og studier ved siden af, får den drøm i første omgang lov at vente lidt.

– Det er rimelig safe indtil videre. Det ændrer sig først, hvis vi satser helt stort på det og smider penge i lokaler og kæmpe maskiner. Lige nu bruger vi ikke så mange penge på træ og maskiner, at det er urealistisk at tjene ind igen, og vi har ikke været ude at tage lån, fortæller Katrine Køpke.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126