23948sdkhjf

Designer anklager Jysk for kopiering

Det danske design-firma Mette Ditmer Design mener, at Jysk har kopieret fire af deres produktserier. Det skriver Børsen.

Mette Ditmer, der står bag designfirmaet Mette Ditmer Design, anklager nu jysk for at have kopieret fire af hendes produktserier, som består af i alt tolv produkter.

- Det her er groft. Det her er systematisk. Man har taget 12 produkter fra  fire forskellige serier, hvoraf nogen er kopieret stort set identisk, mens der er ændret en lille smule på nogle andre, men der er ikke skyggen af tvivl om, at vi taler om en krænkelse af markedsføringsloven. Problemet er, at vi ikke har nogen anelse om, hvor meget de har solgt, eller hvor længe det har stået på, siger Mette Ditmers advokat Johan Løje til avisen.

Ifølge advokaten har fogedretten i en kendelse afgjort, at det er sandsynliggjort, at der er tale om en krænkelse af markedsføringsloven. Retten har givet Ditmer medhold i, at der må laves en såkaldt bevissikringsforretning for at afklare omfanget af den påståede kopiering, og Johan Løve fortæller avisen, at Jysk ikke har kæret denne kendelse.

Jysk afviser
Hos Jysk er man ikke enig i advokatens udlægning.

Læs også: Afslører nye tal: Jysk slog alle salgsrekorder midt i coronaen

- Helt overordnet tager vi afstand fra at kopiere andres produkter, så det mener vi ikke, at vi har gjort. Fogedretten har vurderet, at sagen opfylder den forholdsvis lave barre for, at det er sandsynliggjort, at der kan foreligge en krænkelse. Det giver muighed for, at der kan laves et indledende skridt, hvor den, der mener, at der foreligger krænkelse, kan få adgang til materiale, som kan belyse sagen, fortæller kommunikationsdirektør Rune Jungberg Pedersen.

Han understreger, at man hos Jysk ikke er enig i alle elementer af fogedrettens afgørelse, og det er der, sagen er nu.

Ifølge kommunikationsdirektøren er både Jysks og Ditmers produkter udtryk for generelle trends i markedet, og koncernen har samlet eksempler med både Jysks egne produkter, Mette Ditmers produkter og produkter fra andre forhandlere, som man mener, ligner hinanden.

Ifølge Johan Løje er stridspunktet nu, hvor meget materiale Mette Ditmer og advokaten skal have adgang til, og sagen er derfor kørt videre til Vestre Landsret, hvor berammelsestiden ifølge advokaten kan være på op til et år.

Læs mere om: Jysk
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125