23948sdkhjf

Stilfærdig møbelproducent føjer 14 mio. til bundlinjen

Et bundlinjehop på små 14 mio. kr. i den rigtige retning. Hvor mange ville kaste armene i vejret og besynge sig selv fra nærmeste bakketop, er man hos møbelproducenten Unique Furniture af et anderledes stilfærdigt gemyt. Det er således ikke meget, Wood Supply kan få lokket ud af medejer og adm. direktør Flemming Lindtofte, da vi fanger ham på telefonen mandag eftermiddag. 

– Efter en lang årrække med gode resultater lavede vi to skæve år. Så vi er tilfredse med, at de aktiviteter, der blev igangsat, også har virket. Vi er tilfredse med resultatet men også meget ydmyge, lyder det fra direktøren.

Og at dømme efter det netop offentliggjorte regnskab, er der da også en hel del at være tilfredse med hos den koldingensiske møbelproducent i disse dage. Her er bruttoresultatet vokset fra 24,3 til 40,0 mio. kr., mens resultatet før skat er vokset fra et minus på 4,9 mio. kr. til et plus på 8,9 mio., sammenlignet med regnskabsåret 2017/18.

Ifølge Flemming Lindtofte skyldes fremgangen primært, at man har spredt sig ud på flere markeder, og efter et par svære år nu har fået mere styr på det amerikanske marked, hvor man etablerede sig i 2016.

Toldkrig og Brexit truer
Det er dog ikke alt, der er fryd og gammen i det amerikanske. I ledelsesberetningen fra Unique Furniture kan man læse, at den igangværende toldkrig mellem USA og Kina har haft en negativ indvirkning på selskabets indtjening.

Da toldkrigen begyndte i foråret 2018, blev hovedparten af Unique Furnitures varer fremstillet i Kina, og derfor blev man hurtigt ramt på portemonnæen.

– Det har ikke været muligt fuldt ud at overføre de forhøjede toldsatser til virksomhedens kunder, ligesom det ikke har været muligt at gøre med den ønskede hastighed, skriver ledelsen i sin beretning.

Derfor har man taget konsekvensen, og har flyttet al produktionen ud af Kina, fortæller Flemming Lindtofte. I stedet bliver den østjyske virksomheds produkter nu fremstillet i Malaysia, Vietnam samt en lille smule i Indonesien.

Et andet eksempel på de usikkerheder, der præger tilværelsen som eksporttung virksomhed, findes tættere på hjemstavnen. Hos Unique Furniture har man i denne tid blikket stift rettet mod England og de potentielle konsekvenser af et Brexit.

– England er et markant marked for os, så det er klart, at vi følger nøje med i, hvad der sker, slår Flemming Lindtofte fast.

Brexit og toldkrig til trods er årsrapporten præget af optimisme, og efter to år med millionminusser forventer man, at der også i det kommende år vil være et plus af tilsvarende størrelse at finde på bunden.

Unique Furniture Af 14. Juni 2007 A/S
mio. kr. 2018/19 2017/18
Bruttofortjeneste 40,0 24,3
Resultat før finansielle poster 11,1 - 3,5
Resultat før skat 8,9 - 4,8
Årets resultat 6,2 - 4,9
Balancesum 93,2 72,4
Egenkapital 11,7 5,7
Gns. antal ansatte 88 83
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2019.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125