23948sdkhjf

Brdr. Petersen leverer Pingviner fra 1953 til Oslos nye hovedbibliotek

Når Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika står færdigt i starten af 2020, vil de to millioner besøgende årligt blive budt velkommen af møbelserien Pingvinen fra den lille danske møbelproducent Brdr. Petersen. Det oplyser møbelproducenten i en pressemeddelelse.

Byggeriet der blev projekteret i 1984, og som nu snart bliver virkelighed, er nu snart en realitet, er placeret mellem Operaen og Karl Johans Gate, og det storslåede hovedbiblioteket med den moderne arkitektur, vil blive indrettet med stole designet i 1953 af den danske designer Ib Kofod-Larsen (1921-2003).

– Vi er beærede over at levere møbler til et så spændende projekt som Oslos nye hovedbibliotek, og samtidigt være med til at udbrede kendskabet til Ib Kofod-Larsen og videreføre hans smukke arbejde til kommende generationer, lyder det fra Brdr. Petersens to ejere Allan Steen og Jimi Buck.

Med 65 år på bagen, stammer stole-serien fra en tid hvor mange danske snedkermøbler blev født. Men med et tidløst design og et understel i sort-lakeret metal, fremstår møblerne lige så relevante i dag, som da de blev tegnet i 1950´erne, vurderer møbelproducenten. Pingvin-serien består af en lænestol, en spisebordsstol og en gyngestol, og Senab Eikeland, som står for indretningen, har valgt alle tre varianter til Deichmanske Bjørvika.

En hyldest til en ukendt mester
Valget af danske Ib Kofod-Larsens design er interessant set med nordiske briller, da han netop var meget engageret udenfor landets grænser. Modsat sine mere kendte kolleger, er Kofod-Larsen en relativ velbevaret hemmelighed for den brede befolkning, mens hans møbler er et yndet samlerobjekt for møbelkendere.

– Vi oplever en stigende interesse for vores mere ukendte klassiker. Vores største marked er USA og i Asien, men vi begynder at mærke en øget interesse fra vores nordiske naboer, fortæller Allan Steen og Jimi Buck

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078