23948sdkhjf

Tysk designpris til Træt mand fra 1935

Siden by Lassen i 2014 atter pustede liv i lænestolen Den Trætte Mand har de mærket stigende efterspørgsel, og nu kan det bamsede design fra 1935 pryde sig med endnu en hæderspris fra branchen, nemlig en German Design Award i kategorien 'Excellent Product Design - Furniture'. 

Det er anden gang, den familieejede virksomhed kan hæve en German Design Award over hovedet og stoltheden er tydelig at spore.

– Vi er utroligt taknemmelige for at have vundet denne award, og den betyder meget for os, da vi sætter en ære i at videreføre og give nyt liv til Flemming og Mogens Lassens møbler. Prisen vidner om, at stolen har et formsprog og et design, der stadig er relevant og vækker opsigt her næsten et århundrede efter den første gang blev introduceret, fortæller Søren Lassen i en pressemeddelelse, og han bakkes op af den tyske jury.

– Med sit organiske og kompakte formsprog udstråler denne nu relancerede, klassiske lænestol fra 1935 en særlig tidløs elegance og en behagelig følelse af hygge, udtaler juryen for German Design Awards, og efterspørgslen efter netop den type stol har by Lassen tydeligt mærket ved en stadig stigende interesse de seneste år.

Som en isbjørneunge i sin mors favn
Oprindeligt blev Den Trætte Mand designet til Snedkerlaugets Møbeludstilling i 1935, hvor den vakte opsigt med sine organiske, svungne former og bløde, bamsede lammeskindspolstring.

Arkitekt Flemming Lassen har selv udtalt, at det skulle føles "så varmt og trygt som en isbjørneunge i favnen på sin mor midt på indlandsisen" at sidde i stolen og en international samler delte Lassens egen ubetingede begejstring, da han købte en original udgave for svimlende 1.42 millioner kroner hos Bruun Rasmussens Auktioner i 2014.

Dengang slog den rekorden som den dyrest solgte danske stol på auktion nogensinde og siden har by Lassen videreført succesen ved at sætte stolen i produktion i såvel lammeskind som tekstil samt tilføjet en fodskammel for at fuldende designet. Med prisen er det ikke blot stolen, men også Flemming Lassens generelle sans for at designe langtidsholdbare møbler, der her, 35 år efter hans død, stadig honoreres.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156