23948sdkhjf

Køkkenproducent udvider igen, igen: Vil fordoble produktionsstaben på fem år

Stabil vækst hos Aubo har endnu engang resulteret i pladsmangel, og der er ingen planer om at sænke farten

En udtalt ambition om årlig tocifret omsætningsvækst og endnu en produktionsudvidelse på tegnebrættet. Jo, det går godt hos Aubo Production, der nu igen har brug for mere plads til produktionen af køkkener. 

– Vi har jo over de sidste to år afsluttet fire byggerier, og nu er vi løbet tør for jord, fortæller adm. direktør Torben Andersen.

Derfor har Aubo været nødt til at købe jord dels af Herning Kommune, dels af en nabovirksomhed, hvor den eksisterende bygning skal rives ned, før endnu en produktionsudvidelse kan skydes i gang i Aulum mellem Herning og Holstebro. 

Ambitionen er 15 procent
Når byggeriet står færdigt, hvilket ifølge Torben Andersen bliver til foråret, kommer Aubo Production til at råde over 16.500 kvm produktionsfaciliteter. Det er 1600 kvm mere, end man har på nuværende tidspunkt, og det er plads, der i den grad bliver brug for, hvis virksomheden fortsat skal levere på sine vækstambitioner.

– Det er vores strategi, at vi skal vokse 15 pct. om året. Det har vi gjort de seneste år, og det bliver vi ved med, for vi har kunderne og markederne til det, og så har vi modet til at investere i at udvide produktionen og medarbejderstaben, fortæller Torben Andersen.

Hvad angår medarbejderstaben, har Aubo på nuværende tidspunkt 87 medarbejdere totalt, heraf 47 ansatte i produktionen, men hvis vækstambitionerne skal indfris, er det et antal, der kommer til at vokse markant.

– Hvis vi fastholder væksten på 15 pct., viser vores beregninger, at vi kommer til at fordoble antallet af ansatte i produktionen i løbet af de næste fem år – og det endda selvom vi også investerer voldsomt i automatisering, lyder det fra direktøren.

Ser ingen sorte skyer
Mens der andre steder i industrien varsles krise og tales om Brexit, toldkrig og faldende markeder, er humøret anderledes højt i Aulum.

– Selvom nogen ser sorte skyer i horisonten, ser vi dem ikke. Vi er ikke berørt af Brexit, og vi sælger ikke i Tyskland, hvor markedet er lidt trægt for tiden, lyder det fra Aubo-direktøren. 

Heller ikke det varsel om et nært forestående overudbudsrelateret blodbad i køkkenbranchen, der tidligere på året kom fra Vordingborg Køkkenets Hjalmar Skovholm Hansen, kan Torben Andersen nikke genkendende til.

– Gennem mange år har man sagt, at køkkenbranchen var overdimensioneret, men det går jo nok endda – når man kigger rundt i markedet, er det bare ikke alle, der formår at udnytte de positive konjunkturer, vurderer han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094