23948sdkhjf

Beslagfabrik tager første robotskridt

Beslagfabrikken PN’s første robotcelle fodrer og håndterer tre stansemaskiner. Flere robotter er på vej

Den første håndteringsrobot er blevet installeret hos Peder Nielsen Beslagfabrik i Brønderslev, og efter blot en måneds drift kører den 24 timer i døgnet, fem dage om ugen, oplyser virksomheden.

Robotten er en Bila RoboPower og kombineret med fabrikkens egen tilføjelse af et ladesystem har betydet, at PN Beslagfabrik nu står med et fuldautomatisk anlæg, der holder tre stansemaskiner i gang, og kører i døgndrift med kun to daglige magasinopfyldninger.

For administrerende direktør Jesper Bangsborg er det ikke kun investeringssummen, der er fornuftig. Tilbagebetalingstiden på under et år har også været en vigtigt parameter, ligesom fleksibiliteten i robotcellen har været et afgørende punkt for valget af RoboPower robotten.

- Den første robot har givet os dokumentation på effekten af at automatisere vores processer, og derfor er der lavet en optimeringsplan for hele fabrikken, så vi får øget vores konkurrenceevne hele vejen rundt, siger Jesper Bangsborg i en pressemeddelelse.

PN Beslagfabrik oplyser, at den næste Bila RoboPower allerede er ved at blive installeret, og skal lave stolpebærere i samarbejde med en stansemaskine og en rundsøms-svejser fra Migatronic.

Inden jul bliver den tredje Bila RoboPower installeret, og den skal som start arbejde sammen med yderligere to stansemaskiner.

- Vi har valgt en fleksibel løsning med mulighed for at videreudvikle på anlægget. Det betyder, at vi er kommet i gang til fornuftige penge, og med vores egne, dygtige værktøjsmagere har vi udbygget systemet selv, siger Jesper Bangsborg.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.235