23948sdkhjf
>

Wegner-producent: Møbler med klassiker-potentiale lever længere

Det mest bæredygtige møbel bliver aldrig smidt ud. I dette podcastafsnit tager Bæredygtig Business på besøg hos PP Møbler for at kigge nærmere på høj kvalitet og design som bæredygtighedsfaktorer 

PP Møbler

PP Møbler er et familieejet, dansk møbelsnedkeri grundlagt i 1953

PP Møbler har produktion og showroom i Allerød og beskæftiger omkring 47 medarbejdere

Hovedparten af det træ, PP Møbler bruger i produktionen, kommer fra bæredygtig skovdrift i Danmark og Tyskland

I 2018 havde PP Møbler en bruttofortjeneste på 23,6 mio. kr. og et resultat før skat på 2,9 mio.

PP Møbler er en traditionsrig møbelproducent med mange anerkendte designklassikere på cv’et. Siden starten tilbage i 1953 har de produceret den ikoniske Bamsestol, og virksomheden er kendt for sin produktion af Wegner-møbler.

Og som årtierne går, har det vist sig, at deres møbler ikke kun holder længe – de bliver ligefrem ikoner, der går i arv fra generation til generation.

– I denne podcastserie repræsenterer PP Møbler netop den del af møbelbranchen, der producerer møbler af højeste kvalitet. De er kompromisløse i kvalitet og håndværk – alt er produceret på danske hænder, men det betyder også at deres møbler er dyre, fortæller Steffen Max Høgh, der står bag podcastserien. 

I et miljøperspektiv er det dog ikke nødvendigvis skidt, mener han:

– Når folk betaler mange penge for møbler, må man antage at de også vil passe godt på dem - altså bruge ressourcer på at reparere og holde dem flot vedlige. Som modsætning, ser vi hvordan billige masseproducerede møbler sjældent istandsættes. Det er jo ofte både lettere og billigere at købe en ny.

Læs også: Byggecenter-elever vælger bæredygtig dagsorden

Du kan lytte til podcasten direkte her på siden, eller finde den i iTunes, på Spotify eller hvor du ellers henter dine podcasts. 

Bæredygtig Business – Bæredygtige møbler i fokus

I podcasten Bæredygtig Business sætter CSR-direktør i Holmris B8, Steffen Max Høgh, fokus på de danske virksomheder, der har gjort en rentabel forretning ud af den bæredygtige dagsorden.

I denne specialsæson, som vi bringer her på Wood Supply, kommer møbelbranchen under luppen; for hvad vil det egentligt sige at producere bæredygtige møbler?

Gennem syv episoder besøger Steffen Max Høgh syv danske møbelvirksomheder, der hver især repræsenterer et aspekt af, hvordan bæredygtighed i møbelindustrien kan se ud.

Når produkter laves af særligt gennemarbejdet håndværk, anerkendte designere og de bedste materialer, opstår ikoner. Vi kender det også fra produkter som ure og porcelænsklassikere og selvfølgelig møbler. Den slags bliver samleobjekter, som arves ned igennem familier eller gensælges med patina eller som vintage, hvilket endda i nogle tilfælde forhøjer prisen på det. Steffen Max Høgh uddyber:

– Den slags unikke produkter opnår særstatus og har tendens til at leve længere – både på grund af selve produktets tydelige kvalitet, men også fordi ejerens værdsættelse skaber incitament for at forlænge levetiden mest muligt, uddyber Steffen Max Høgh.

Et eksempel finder man på Aarhus Kommunes Rådhus. Samlet set er der for 30 år siden købt designmøbler af Arne Jacobsensen, Børge Mogensen, Wegner, Kjærholm og PH for en formue. Det har givet vist været dyrt at købe på daværende tidspunkt, men i dag, 30 år senere, har møblerne stadig gensalgsværdi.

Artiklen er en del af temaet Podcast.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.085