23948sdkhjf

Nordjysk tekstilkæmpe tilkøber tysk strikketeknologi

Med aftale om et opkøb af relativt beskeden størrelse har den nordjyske møbeltekstilsproducent Gabriel sikret sig adgang til en strikketeknologi, der kan reducere både tektilspild og arbejdsgange.

 – Vi producerer primært metervarer, en proces der oftest efterfølges af tilskæring og syning, men med den her teknologi kan vi strikke tekstilerne i form, så at sige, og dermed kan vi spare både spild, udskæring og en del af syarbejdet, og desuden bliver der ikke spildt noget garn, forklarer Anders Hedegaard Peteren, CEO.

Opkøbsmålet er den tyske virksomhed Visiotex GmbH, der har primær produktionsbase i Wiesmar i den Nordøstlige del af Tyskland, hvor virksomheden beskæftiger knap 20 ansatte. Forudsat at due diligence-processen gennemføres som forventet, overtager Gabriel 100 pct. af aktierne i Visiotex for en pris på 2,5 mio. euro (18,7 mio. kr.).

Umiddelbart kan det lyde som et knaldtilbud, men med en omsætning, der i 2018 landede på 1,6 mio. euro (11,9 mio. kr), og et resultat, der før skat udgjorde ca. 0 mio. euro, er der ikke ligefrem tale om en storspiller på tekstilmarkedet. Et faktum Anders Hedegaard Petersen da heller ikke lægger skjul på.

– Det er ikke nogen stor forretning, men det er en virksomhed med stærke kompetencer inden for en meget spændende teknologi, som vi gerne vil arbejde mere med, og her har Visiotex helt klart været nogle af de bedste, fortæller direktøren.

Hvad det på længere sigt kommer til at betyde for Gabriels forretning, er Anders Hedegaard Petersen endnu ikke klar til at gisne om, men at det er en vigtig tilføjelse til den nordjyske virksomhed, er han ikke i tvivl om.

– På nuværende tidspunkt er vi bare enormt tilfredse med at have fået adgang til en teknologi, som rummer nogle rigtig spændende muligheder, og med opkøbet har vi sikret os både patenter, ip-rettigheder kompetencer og maskiner, lyder det.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078