23948sdkhjf

Ny bog: Fæld træer og red klimaet

Den danske CO2-udledning vil kunne reduceres med 30 pct. ved blot at øge det danske skovareal, så det kommer til at udgøre en fjerdedel af Danmarks areal. Et mål som kan nås ved investeringer på blot 15 milliarder kr forudsat uændrede EU-tilskud til de tilplantede landbrugsarealer. Øges skovenes areal yderligere til lidt over en tredjedel, kan udledningen af CO2 reduceres med 50 pct.

Det fremgår ifølge brancheforeningen TMI af den nye debatbog ”Klimaskoven – et effektivt redskab til håndtering af C02-problemet”. Bag bogen står seniorforsker Palle Madsen og Ph.d. Anders Tærø Nielsen, skovrider Per Hilbert fra branchefællesskabet Skovdyrkerne samt Esben Møller Madsen, der har arbejdet med praktisk skovdrift i Danmark og udlandet i mere end 40 år.

Forfatterne opfordrer i fællesskab til et paradigmeskift i både den offentlige debat og i den danske skovdrift.

– Øget produktion af træ er den bedste og mest effektive måde, vi kan gøre noget for klimaet. Aktivt skovbrug er det mest virkningsfulde værktøj, vi har til rådighed. Hidtil har debatten desværre i høj grad været kendetegnet af mange følelser og politiske holdninger mere, end den har været baseret på fakta, konkret viden og forståelse for, hvordan aktiv skovdrift kan løse et alvorligt problem, siger Esben Møller Madsen til TMI.

Bogen kan købes hos boghandlere til 189 kr. eller kan hentes gratis digitalt via træ.dk

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078