23948sdkhjf

Konkurs afværget – 50 arbejdspladser reddet

Familievirksomheden Inventa A/S er reddet fra konkurs. 50 arbejdspladser på fabrikken i Spøttrup er dermed sikret. 

- Efter en meget kort tid under kurators ledelse, er det lykkedes at lave en aftale med selskabets kreditgivere, der alle har været meget positive i bestræbelserne på at sikre virksomhedens fortsatte virke, oplyser medejer og direktør Morten Kristensen i en pressemeddelelse. 

Virksomheden har fået et betydeligt kapitalindskud, der sammen med nye aftaler skal sikre den finansielle stabilitet i virksomheden. 

Hovedaktionærer er brødrene Jesper Kristensen og Morten Kristensen. Virksomheden har været i familiens eje i fire generationer.

Vil fasthodle dansk produktion
Inventa er en af Danmarks store leverandører af inventar til butikker og erhverv, som produceres fra egen fabrik i Spøttrup nær Skive. Firmaet har 50 ansatte. 

- Aktiviteterne vil også fremadrettet have fokus på de større detailkæder, men virksomheden leverer også andre kundetilpassede specialløsninger, hvor den håndværksmæssige kvalitet er i højsædet, fortæller Morten Kristensen. 

- Medarbejderskaren er vigtigt for virksomhedens drift og vækstmuligheder. Vi vil fastholde Inventa A/S som en dansk produktionsvirksomhed med fokus på et bæredygtigt fundament, slutter diektøren.

Vigende salg bag konkursen
Inventa A/S blev taget under konkursbehandling af Skifteretten i Viborg den 30. september i år efter begæring modtaget den 27. september. 

Læs mere: Inventarproducent konkurs

I den forbindelse fortalte kurator i sagen, Birgitte Jørgensen fra Dahl Advokater, konkursen hang sammen med et halvt år med vigende salg og omsætning.

I 2018 havde Inventa et underskud efter skat på 3,8 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093