23948sdkhjf

Liv og glade dage: Utraditionel tømmerhandel nomineret til vækstpris

Østerbro Tømmerhandel Gruppen er netop nomineret til "EY Entrepreneur Of The Year"

Østerbro Tømmerhandel har alle dage haft et ry som byggebranchens humlebi, fordi de ofte griber tingene an på en lidt anderledes og utraditionel måde. Men humlebien flyver fint, for nu er virksomheden blevet nomineret til prisen "EY Entrepreneur Of The Year", der er Danmarks og verdens mest anerkendte vækstskaberkonkurrence.

Østerbro Tømmerhandel Gruppen har scoret usædvanlig flot på alle de økonomiske nøgletal, der er blandt kravene for at blive nomineret. De seneste fem år har der været double up på omsætning, resultat, egenkapital, antal forretninger og antal medarbejdere.

I dag beskæftiger Østerbro Tømmerhandel Gruppen 80 medarbejdere, omsætter næsten 200 millioner om året og består af de seks forretninger: Østerbro Tømmerhandel, Søborg Tømmerhandel, Vejby Tømmerhandel, Hornbæk Tømmerhandel samt Københavns Listefabrik og Københavns Gulvcenter.

Økonomisk succesfuld og rollemodel 
For at blive nomineret skal en virksomhed ikke blot være økonomisk succesfuld og ekspanderende, men også være en form for rollemodel for kommende generationer. Juryens samlede evaluering af en virksomhed inkluderer både indtjening, iværksætterånd, strategisk udvikling, personlig integritet, innovation og fremtidigt potentiale.

Succesen for Østerbro Tømmerhandel Gruppen bygger blandt andet på et bevidst opgør med tidens tendens til, at alt inden for handel med byggevarer skal være styret af koncepter, hvor medarbejderne bindes på hænder og fødder af regler, forskrifter og manualer.

Østerbro Tømmerhandel giver i stedet mere ansvar og frihed til den enkelte medarbejder og dyrker de gamle handlingsskabende dyder og værdier som "Enhver medarbejder har handlepligt", "Vi vil ikke høre et nej" og "Vi sætter en ære i at levere det hele".

- Rigtig håndværkerstemning
Der står direkte skrevet, at der skal være "liv og glade dage med rigtig håndværkerstemning" i butikkerne.

Juryen for konkurrencen nominerer fem finalister på tværs af brancher i seks danske regioner, og blandt disse bliver der kåret én vinder i hver region. Blandt vinderne kåres én national vinder, som kan kalde sig "EY Entrepreneur Of The Year 2019". Denne vinder går derefter videre til at konkurrere om den prestigefyldte internationale titel "EY World Entrepreneur of The Year" i juni 2020 i Monaco.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093