23948sdkhjf

Fældning af skove på Ærø er igangsat

Hvad der virker som en voldsom omgang, hvis man kommer forbi skovene på Ærø i disse dage, er i virkeligheden en nænsom fældning, sådan lyder det fra skovfoged Anders Hersø Pedersen til fyens.dk. 

Naturstyrelsen har igangsat mange ugers skovning. Skovfogeden forklarer, at det er for at passe på træerne, at der bliver ruget ud blandt dem. 

Blandt andet fordi skovene tjener flere formål: Både i forhold til det rekreative og biodiversiteten. Men vigtigst skovdriften, som er det, der gør, at det hele kan holdes kørende. 

- Giver bedre vækstbetingelser
- Derovre har vi et åbent område med kirsebærtræer, men herovre på den anden side af vejen er der et område med en blanding af eg, lindetræer, noget selvsået pil og noget avnbøg, og der vil vi gerne give egetræerne nogle bedre vilkår og være sikre på, at de vokser sig flotte og høje. Og i det arbejde, Bjarne (Myllerup, red.) er ved at gøre her, giver vi dem mere lys, mens vi samtidig giver bedre vækstbetingelser for lindetræerne, siger skovfoged Anders Hersø Pedersen til fyens.dk

Bjarne Myllerup er føreren af dem 18 tons tunge John Deere, der udvælger hvilke træer, der skal blive, og hvilke, der får en fremtid som flis.

Han er fra skoventreprenørfirmaet Brdr. Højrup og siger, at maskinerne klarer 15-20 mands arbejde i timen. Der er både maskiner, der fælder og hakker til flis og fra træet står fast mod skovbunden til det ligger ned, går der omkring fem sekunder. Han tror, arbejdet i skovene på Ærø kommer til at stå på i 1,5 måned. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078