23948sdkhjf

Massiv fremgang i ’grønne’ køkkener

Flere og flere danske køkkenfirmaer tilbyder køkkener i bæredygtigt træ. Nu melder fire danske køkkenfirmaer ud, at alt deres træ skal være bæredygtigt og FSC-mærket i 2015.
For bare et år siden var det stort set umuligt at få en bæredygtig bordplade til sit nye køkken. Men i takt med, at prisforskellen mellem FSC-mærket og andet træ er blevet væsentligt mindre, er der sket en markant udvikling på markedet.

Nu melder Kvik, Aubo, Horn og Spekva ud, at alt træ, de sælger, skal være bæredygtigt i 2015.

- Vi går målrettet efter, at alle træbaserede produkter, vi leverer i 2015, skal være bæredygtige og mærket med FSC, siger Andrew Long, der er kommerciel direktør hos Kvik.

- En fantastisk nyhed
Verdens Skove har netop lanceret kampagnen ”100% i 2015” sammen med FSC Danmark, Kvik, Aubo, Spekva og Horn Bordplader. Målet med kampagnen er at opfordre danske virksomheder til at gå over til 100 % bæredygtigt træ i deres produktion:

- Vi mener, at alt træ der sælges i Danmark skal være bæredygtigt produceret. Vi vil gerne sende en åben invitation til firmaer, der deler ambitionen om at tilslutte sig ”100% i 2015”-kampagnen, så vi sammen kan bidrage til at bremse tabet af dyre- og plantearter i vores skove og stoppe den globale opvarmning, siger Nanna Brendholdt Thomsen fra Verdens Skove.

Hos Verdens Bedste Nyheder, der koordinerer det danske oplysningarbejde om FNs 2015-mål, betegner sekretariatsleder Thomas Ravn-Pedersen de fire virksomheders udmelding som en fantastisk nyhed:

- Det er dejligt at se, at store danske virksomheder nu går i front – med mulighed for at påvirke hele den europæiske køkken-industri. Og det rykker positivt i forhold til FNs 2015 Mål med et tiltag, der bogstaveligt talt når helt ud til danskernes køkkenborde, siger Thomas Ravn-Pedersen.

Om kampagnen
”100% i 2015” er en kampagne for virksomheder, der arbejder med træprodukter og vil garantere at deres brug af træ er bæredygtigt. Deres mål om bæredygtig produktion skal indfries senest i 2015.

Læs mere på hundredprocenti2015.verdensskove.org
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125