23948sdkhjf

Byggecentrene: Absurd påstand om højere priser

Brancheforeningen Danske Byggecentre afviser, at priserne i de danske byggecentre er op til 20 pct. højere end i byggecentrene i Sverige.

Det er firmaet Apacta, som blandt andet hjælper håndværksfirmaer med at forhandle indkøbsaftaler hjem med grossister og byggecentre, der anfører, at det er 20 pct. dyrere at købe byggematerialer på den danske side af sundet.

Adm. direktør i Danske Byggecentre, Palle Thomsen, afviser påstanden:
- Apactas evidensgrundlag er for tyndt, og det er simpelthen ikke rigtigt, at det er dyrere at købe materialer i Danmark end i Sverige. Det er nærmest absurd, at der henvises til en 18 år gammel redegørelse, hvor danskerne skulle have betalt 64 pct. mere end svenskerne for byggematerialer. Præmisserne og forudsætninger bag analyserne holder ikke, hvilket vi allerede beviste dengang, understreger Palle Thomsen.

Han fremhæver, at i konkurrenceredegørelsen fra 2005 anerkendte Konkurrencestyrelsen endda den skarpe priskonkurrence, der hersker ude hos byggecentrene, og som der til stadighed hersker i dag.

Ikke kun prisen
- Det er ikke en dans på roser at drive et byggecenter i Danmark. Der er hård konkurrence i markedet, og selv om der er højkonjunktur, så er det svært at tjene penge. Det er også derfor, at vi ser flere og flere konsolideringer i branchen, hvor byggecenterkæder bliver større og større, påpeger Palle Thomsen.

- Det er til gengæld en helt nødvendig udvikling. Det er præcis en del af vores berettigelse – at vi har styrke og volumen til at kunne presse indkøbsprisen ned til gavn for forbrugerne. De forbrugere, som i parentes bemærket kan glæde sig over et prisniveau, hvor det er billigere at bygge nyt end at købe et brugt hus.

Alt dette må ikke forstås sådan, at vi bare uden videre afviser al kritik og alle impulser udefra. Eksempelvis mener vi, at der forskes, innoveres og udvikles for lidt på byggevareområdet. Det er et område, vi vil arbejde hårdt på at få op i et højere gear.
I samme forbindelse skal vi opfordre til, ikke altid kun at se på prisen, men at det udførende led skaber incitamenter til at bruge materialer, som måske er dyrere, men som til gengæld har funktions- eller energimæssige fordele, siger Palle Thomsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157