23948sdkhjf

Tidligere pædagog er årets eneste udlærte møbelpolstrer: Nu vil hun være selvstændig

Anne Leire er ny i det gamle håndværk, og hun elsker at bruge sine hænder. Hun bestod svendeprøven med karakteren 10, fik både bronze og et håndtryk af Dronning Margrethe.

Der er kun én uddannelse i møbelpolstring i Danmark og der blev hun uddannet fra i foråret – som den eneste. Den ligger i Skive og tager fire år.

Hun har efterfølgende arbejdet tre dage om ugen hos en møbelpolstrer i Nykøbing Falster, de to andre dage har hun arbejdet hjemme i eget værksted. Nu springer hun ud i livet som selvstændig på fuld tid. Det skriver folketidende.dk.

For folk, der passer på deres ting
Kunderne, der kommer med møbler, der skal laves, er ifølge Anne Leire især ældre fra Lolland-Falster og Sydsjælland.

- De har både penge til at få det lavet og også den indstilling, at man skal passe godt på sine ting. Men det med genbrug har jo også bredt sig til de unge. De har bare ikke altid så mange penge, siger møbelpolstrer Anne Leire til folketidende.dk.

Den forholdsvist nye møbelpolstrer valgte møbelsnedkerbranchen, fordi hun ikke længere ønskede at være pædagog efter ændringerne, der kom med skolereformen.

Den 30. august begynder hun officielt som selvstændig og det sker med en reception kl. 13 på Næsvej 7 i det nordøstlige Falster, hvor Anne Leire bor sammen med sin mand og to børn på en gård, de er ved at sætte i stand.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422