23948sdkhjf

Viking 1914: Vil fordoble forretningen

Firmaet bag den kendte skoleblyant, Viking 1914, vil fordoble forretningen indenfor tre til fem år.

Det skriver Ritzau Finans ifølge finans.dk

Jens Viking Myhren Thomsen, der er direktør og eneejer af den Dronninglund-baserede virksomhed, vil nå målet ved at skabe et skarpere fokus på selskabets brand og produkter - og så håber han på et større salg til udlandet.

Der bliver derfor sagt farvel til nogle af de, ifølge direktøren, uinteressante ting i virksomheden, så der i stedet kan komme skarpere fokus på de ting, de ser en større fremtid i.

Det sker samtidig med, at det marked, Viking 1914 leverer til, oplever vækst. Brugen af eksempelvis iPads og smartsphones har ifølge avisen nået et vist mætningspunkt flere steder, og det har skabt en stigende efterspørgsel på eksempelvis notesbøger og blyanter.

Igennem flere år har selskabet haft sorte tal på bundlinjen og de har haft et nettooverskud på omkring en halv mio. kr. de seneste tre år.

Ifølge Jens Viking Myhren Thomsen kunne selskabets indtjening godt have været bedre, men det havde været på bekostning af investeringer i virksomheden. Ejeren siger desuden, at der har været flere tilbud fra folk, der gerne ville købe sig ind i Viking 1914.

- Men jeg kan vældig godt lide at have min frihed og gøre det, jeg laver. Så det er årsagen til, at jeg ikke har taget imod tilbuddene. For mig er det et meget personligt projekt, og jeg synes, det er meget interessant at udvikle Viking. Jeg kunne sætte meget mere turbo på det, men det har ikke været mit ønske, siger direktør Jens Viking Myhren Thomsen til Ritzau Finans.

En investor vil kun blive hevet ind, hvis denne kan bidrage med ekspertise til gavn for Viking 1914, der, som navnet antyder, er stiftet i 1914.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078