23948sdkhjf

Her har man øget bundlinjen med 150 procent

Efter flere år med blodrøde tal, går det nu stærkt fremad for kontormøbelfirmaet Dencon A/S.

Kontormøbel-virksomheden Dencon er gået fra at være stærkt udfordret på baggrund af produktionsinvesteringer, som er gået skævt og blodrøde tal i to regnskabsår til at lande på en bundlinje på 6,8 mio. kr. i regnskabsåret 2018/2019, som netop er blevet fremlagt.

Bruttofortjenesten landede på 21,3 mio. kr. og resultatet før skat var 8,7 mio. Selskabet oplyser ikke omsætningen.

Den Skive-baserede virksomhed har både i regnskabsåret 2015/2016 og 2016/2017 haft blodrøde tal med millionunderskud. De præsterede at levere en positiv bundlinje på 2,7 mio. kr. i sidste regnskabsår og deres bundlinje er dermed vokset med lidt over 150 pct. op til de 6,8 mio kr. 

Hvor der handles, der spildes
Underskuddet skyldtes en investering i en produktionsform, der ifølge firmaet er den første af sin art nord for Hamborg. Den går ud på, at det er lige så hurtigt at producere én som 500, fordi seriestørrelsen ikke spiller nogen rolle for produktionen.

Og ”sådan er det, når man skal være den første”, lyder det fra adm. direktør, Henrik Søgaard Feld.

- Det er to et halvt år siden, så det er overstået nu. Men det tog længere tid end beregnet, og der var nogle udfordringer. Importørerne skulle lige lære det, siger han til Wood Supply.  

Glad for medarbejderne
Netop disse investeringer ser nu ud til at give pote. Den effektive produktionsform gør, at pengene har tjent sig selv hjem og samtlige KPIer viser fremgang, de har lavt fravær og ikke haft nogle arbejdsskader.

Derudover har virksomheden kunne udbetale bonusser til sine ansatte. Og Henrik Søgaard Feld er da også særligt taknemmelig for sine medarbejderne, ikke mindst fordi de ikke er smuttet efter de hårde år.

- Ingen succes uden gode forhandlere og gode medarbejdere. Jeg er både taknemmelig og ydmyg overfor, at de stadig er her.

Fortsætter samme stil
Størrelsen på medarbejderstaben har ikke udviklet sig og er stadig på 48 gennemsnitlige fuldtidsansatte, og det handler om, at forretningen er blevet trimmet.

- Det er, fordi vi kan producere mere med de samme antal mennesker. Det er altid rart, når man kan klemme noget mere ud af tuben. Vi har fået trimmet forretningen og investeret i både produktion og produkter – produktinvesteringer, der sikrer, at vi har det sidste nye, så vores produkter opleves som innovative, siger han. 

Og succesen kan mærkes på arbejdsglæden, siger den adm. direktør.

Alt bliver investeret
- Vi går jo og smiler lidt, fordi det går som det skal. Når det går godt, så bliver alle lidt gladere og det er jo dejligt.

De vil fortsætte den helt samme strategi i det kommende år, hvor der fortsat vil blive investeret massivt - alt, hvad der bliver tjent, bliver investeret i produktionen, lyder det fra Henrik Søgaard Feld. 

Dencon A/S
mio. kr. 2018/2019 2017/2018
Bruttofortjeneste 21,3 17,7
Resultat af primær drift 9,0 4,1
Resultat før skat 8,7 3,4
Årets resultat 6,8 2,7
Balancesum 50,0 49,1
Egenkapital 25,7 19,0
Antal ansatte (gn. snit) 48 48
Regnskabsåret blev afsluttet 30. 04. 2019
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078