23948sdkhjf

Møbelselskabs massive investeringer giver røde tal på bundlinjen

Der er fart på hos møbelvirksomheden Sofakompagniet. Moderselskabet Sofaco Holdning ApS, der også omfatter Scandinavian Design med møbelsalg til erhvervskunder, har haft en stigning i omsætning på over 25 pct og deres driftsresultat var på 14,8 mio. kr. 

Sofaco offentliggør ikke deres præcise omsætning. Men til Wood Supply oplyser adm. direktør Henrik Andersen, at omsætningen i selskabet i 2018 var på lige under 400 mio. kr.

Bundlinjen i Sofakompagniet lander på minus 9,8 mio. kr. og Scandinavian Design på plus 14,1 mio. kr.

Fra 26 til 46 ansatte på ét år
Og underskuddet er helt efter bogen, lyder det fra adm. direktør i Sofakompagniet, Henrik Andersen. Han siger, at han selvfølgelig gerne så et overskud, men at underskuddet kommer som naturlig følge af massive investeringer. Han påpeger, at det har været i Sofakompagniet langt de fleste investeringer er foretaget.

Sofaco er således gået fra en medarbejderstab på 26 i 2017 til 46 i 2018, hvoraf de fleste er kommet til hos Sofakompagniet. Derudover har de investeret i åbning af 8 nye showrooms rundt om i verden samt i nyt internt IT-system og nyt website.

- Det er en del af den rejseplan, vi har lagt sammen med vores investor. Det er vores adgangsbillet. Hvis vi skal op på næste trin, kræver det investeringer at indfri de mål. Vi vil gerne ud over rampen – ikke kun i Danmark, men vi vil fortsætte den globale vækst, siger adm. direktør Henrik Andersen til Wood Supply.

Gule priser vs. faste priser
Han nævner, at de er i fuld gang med at skabe en større kendskabsgrad på det globale marked og fokuserer på den faste pris, som noget af det, der skiller dem ud fra et marked, der bugner af kvalitetsmøbler.

- Specielt Danmark er kendetegnet ved yoyo-priser med enormt mange tilbud, og det gør det svært for forbrugeren at finde ud af, hvornår man skal købe. Der er ikke noget mere skuffende end at have købt en sofa og så se 14 dage efter, at den er sat ned. Nogle kan godt lide gule priser, men vi tror på ærlige priser. Vi vil gerne tilbyde den rigtige pris året rundt, siger Henrik Andersen. 

Sofakompagniet blev i 2017 solgt til kapitalfonden Procuritas. Cathrine og Christian Rudolph startede møbelselskabet som iværksættere i 2012. De stadig tilknyttet firmaet og fungerer i dag mest som rådgivere. 

Sofakompagniet ApS
mio. kr. 2018 2017
Bruttofortjeneste 11,5 12,8
Resultat før skat -12,4 -0,7
Resultat af primær drift -10,6 0,9
Årets resultat -9,8 -0,9
Balancesum 83,6 77,7
Egenkapital -4,9 4,8
Antal ansatte (gn. snit) 46 26
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12. 2018.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079