23948sdkhjf

Alternative praktikanter fandt plads til ændringer hos Velux

Velux Gruppen i Østbirk tager normalt imod et stort antal ingeniørpraktikanter. Men sidste år kom studerende med en helt anden faglighed i praktik hos Velux. 

De to nye praktikanter kom fra Ergoterapeutuddannelsen i VIA og skulle i seks uger arbejde med arbejdsmiljøet hos de cirka 700 ansatte hos Østbirk Bygningsindustri, der er en del af Velux Gruppen. Det skriver VIA University College i en pressemeddelelse. 

Praktikanterne Julie Warming Sørensen og Helle Henriksen skulle gennemgå det fysiske arbejdsmiljø i produktionen og give deres bud på, hvordan virksomheden kan optimere arbejdsmiljøet for medarbejderne. 

- Normalt får vi mange ingeniørpraktikanter, men denne gang tog vi imod to ergoterapeutstuderende. Baggrunden var, at vi forsøger at undgå dårlige arbejdsstillinger både på kontorerne og i produktionen. Vi vil jo gerne have, at vores medarbejdere er sunde og undgår nedslidning, forklarer Carsten Jensen, der er HR manager ved Østbirk Bygningsindustri, i pressemeddelelsen. 

Ved at gennemgå produktionen, kunne de to studerende gøre både medarbejdere og virksomhedens ledere klogere på vigtige detaljer i virksomhedens arbejdsmiljø. 

Fandt plads til ændringer
Én af de ting, som Helle og Julie skulle undersøge, var en plan for rotation i produktionen, de lavede en kvalitativ undersøgelse med interviews og en spørgeskemaundersøgelse blandt medarbejderne til at afdække mulighederne. 

Medarbejderne skulle skifte maskiner med jævne mellemrum for at undgå at få skader som følge af ensidige belastninger ved maskinerne. De to ergoterapeutstuderende skulle undersøge, hvordan medarbejderne havde det med skifte maskiner og se, om der var plads til forbedringer. 

- Vi fandt ud af, at medarbejderne på trods af rokaden hurtigt røg tilbage i gamle arbejdsvaner. Så vi forsøgte at finde ud af, hvad der skulle til for at motivere dem til at rokere, fortæller Helle Henriksen. 

Med den viden fik ledelsen en større forståelse for medarbejdernes udfordringer og kunne derigennem forsøge at forbedre mulighederne for rotationen. 

- En af de ting, vi også kunne, var at give medarbejderne viden om vigtigheden af at skifte maskiner. Vi kunne forklare dem, hvad sker der i kroppen, når man arbejder i samme stilling i lang tid, uddyber Julie Warming Sørensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078