23948sdkhjf

Internt dokument afslører Ikeas omstruktureringer

Sidste år i januar døde Ikea-stifter Ingvar Kamprad og her lidt mere end et år efter hans død, ser både medarbejdere og ledelse langt efter ro i rækkerne.

Et internt dokument, som svenske Expressen har fået indsigt i, viser, at de massive forandringer, der blev varslet i virksomheden i november sidste år, kommer til at ske i tre ryk. Og det til stor utilfredshedhed blandt medarbejderne, lyder det fra den svenske avis. 

Først vil mange medarbejdere blive tvunget til at søge om deres eget job, og derefter vil de, der ikke længere passer ind i den nye struktur, blive fyret. Til slut vil der blive rekrutteret udefra, hvis de kompetencer, der behøves, ikke kan findes blandt de eksisterende medarbejdere.

Flere medarbejdere har udtalt sig om ændringerne til Expressen, og de forholder sig især kritisk til de tre sønner Peter, Mathias og Jonas, der har overtaget virksomheden efter deres far.

- Hidtil har jeg bare mødt medarbejdere, som et blevet præsenteret for et lavere lønniveau. Ingvar vender sig sikkert i graven, siger en medarbejder, der ønsker at være anonym, til Expressen.

En anden ”tæt på processen” udtaler til avisen, at det er en ”meget, meget turbulent i organisationen lige nu”.

- Peter Kamprad har ikke den samme fornuft som sin far i forhold til at håndtere medarbejderne, siger vedkommende til den svenske avis.

Forandringerne består i, at 7500 stillinger vil blive nedlagt. Møbel-giganten forventer nemlig at kunne skabe 11500 nye stillinger som del af et kompetenceskift, hvor de vil satse på e-handel, levering til døren, city-butikker og digitalisering.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125