23948sdkhjf

98 nye træboliger opført med særligt CLT-byggesystem

De næste CLT-byggerier i en rammeaftale om op mod 400 almene boliger efter specialudviklet byggesystem er allerede på vej

Entreprenørvirksomheden Adserballe & Knudsens (A&K) træbyggerier begynder at sætte deres præg på landskabet i Roskilde Kommune.

Farum-entreprenøren har nu sat gang i byggeriet af i alt 209 boliger under en rammeaftale med Boligselskabet Sjælland, og flere projekter er på tegnebrættet. Det skriver A&K på sin hjemmeside. 

I sidste uge var der første spadestik på Skousbo i Viby Sjælland, hvor entreprenørvirksomheden skal bygge 98 boliger i et nyt boligområde. Projektet er det andet i rammeaftalen om opførelsen af op mod 400 almene boliger i CLT, krydslamineret tømmer. 

Samtidig har A&K indgået kontrakt om rammeaftalens tredje projekt, Toppen i Trekroner, som omfatter 67 boliger.

Tidligere på måneden var der rejsegilde på Skademosen, som er det første projekt, der blev sat i gang under rammeaftalen mellem A&K og Boligselskabet Sjælland. 

Opføres efter specialudviklet byggesystem
Træhusene skyder således op i Roskilde, og ifølge produktionsdirektør Rasmus Rømer Lausen skyldes det, at det tætte samarbejde mellem rammeaftalens parter nu viser sit værd.

- Holdet bag rammeaftalen begynder nu at høste effekterne af den investering, som vi har lagt i at bygge med CLT. Vores projektfolk optimerer nærmest dagligt processerne på byggepladsen, og hver boligblok, vi rejser, står hurtigere færdig end den forrige. Derfor kan vi også løbende tilføje nye projekter til aftalen, siger Rasmus Rømer Lausen i meddelelsen.

Boligerne under rammeaftalen opføres i byggesystemet CLT FLEX, som Adserballe & Knudsen har udviklet i samarbejde med projektpartnerne Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Holmsgaard - Rådgivende Ingeniører for Boligselskabet Sjælland. 

Inden de første byggerier gik i gang, gennemførte parterne en række tests for at sikre, at den innovative metode levede op til kravene inden for brand, fugt og lyd.

- Det er en stor satsning at introducere et nyt byggesystem på markedet, fordi du skal selv levere den nødvendige dokumentation for, at metoden og materialet lever op til gældende krav. I den sammenhæng har Boligselskabet Sjælland udvist et stort mod, og i al ydmyghed synes jeg, at vores folk har udvist stor dygtighed, siger Rasmus Rømer Lausen

 

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093