23948sdkhjf

Aarhus 95 nye træer nærmere ambitionen om 10.000

- Fortsætter vi i det nuværende tempo, når vi ikke engang halvvejs med vores målsætning, siger rådmand

Aarhus Kommunes ambition om at plante 10.000 træer inden 2025 får en håndsrækning. 

95 nye frugttræer bliver nu sat i jordene på den grønne passage kaldet Ø-Linjen, som løber tværs gennem den nye bydel på de bynære havnearealer, Aarhus Ø. 

De første 47 træer er allerede plantet, og i løbet denne uge har Havneholmen taget fat på arbejdet med at plante de resterende 48 træer. Arbejdet vi være afsluttet i juni. 

- Hvis vi i fremtiden vil have en by, hvor det grønne giver modspil til husene, har vi brug for projekter som Ø-Linjen. Det kræver private investorer og bygherrer, som tager træer seriøst og giver dem plads i byudviklingen, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse. 

Læs også: Aarhus er langt fra målet: 500 nyplantede træer er ikke nok

Han lægger ikke skjul på, at netop samarbejde med private er nødvendigt, hvis Aarhus Kommunes mål om 10.000 træer inden 2025 skal nås. 

- Fortsætter vi i det nuværende tempo, når vi ikke engang halvvejs med vores målsætning. Vi har brug for flere private initiativer som Ø-Linjen, men det er byrådet, som har det største ansvar. Vi er nødt til at sætte endnu flere penge af til træer i de kommende års budgetter, siger rådmanden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109