23948sdkhjf

Han ændrede foldedørens ”elendige renomme”

Historien om Henrik Brunsø går over en opvækst i Grønland til drømmen om at have egen fisketrawler til at oprettet et vandsengsfirma og blive millioner som 49-årig.

I dag kunne han nyde sit otium fra liebhavervillaen i Silkeborg, men i stedet har han kastet sig over en slags relancering af konceptet foldedøre.

Det skriver Fyens.dk, der bringer et portræt af iværksætteren. 

- Foldedøre havde et elendigt renommé, da vi startede, så vores mål var at lave verdens bedste foldedøre. Vi ville lave en foldedør, der kan holde til at stå i en facade på Grønland - ude ved kysten, som er bygget af FSC-certificeret, bæredygtigt træ og som holder lige så længe som det tropiske træ, man ellers henter hjem fra Burma. For hvorfor fælde regnskoven, når vi kan lave noget bæredygtigt, der holder lige så længe, siger Henrik Brunsø.

Firmaet, Lacuna, producerer foldedøre i varmebehandlet bøgetræ fra Tyskland og sælger det spektret Norge til Nigeria og alt derimellem. Varmebehandlingen gør, at træet ikke suger vand, og at dørene dermed holder til både fugtige og tørre områder og i temperaturer fra minus 50 grader til plus 50 grader, fortæller han.

I dag er han chef for 25 ansatte og tre CNC-robotter på fabrikken i Langeskov på Fyn, der hvert år sender mellem 4000 og 5000 foldedøre ud i verden.

Seneste regnskab viste et plus på 813.000 før skat.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11