23948sdkhjf

Trods ekstra udfordringer nåede snedkernes ude-værksteder i mål

Problemer med strøm og udluftning skabte udfordringer op til DM i Skills

Egentlig var det planen, at arbejdet med at opbygge værksteder til snedkernes deltagelse i DM i Skills skulle være færdig onsdag middag – dagen før startskuddet til det store event, hvor blandt andet snedkerlærlinge skal dyste om at vise deres skarpe håndværkerevner. 

Men sådan gik det ikke helt.

Selvom omkring 30 folk har været i gang med opsætningen af telte på fodboldbanerne ved Arena Næstved siden søndag, trak de mange forberedelser ud og mange måtte arbejde til sent ud på aftenen.

Undervejs stødte de mange arbejdende folk nemlig på nogle udfordringer, de ikke plejer at bøvle med.

I år har snedkerlærlingene fået plads i telte på fodboldbanerne udenfor Arena Næstved, og det har taget lidt ekstra tid at få det hele til at gå op med strøm, udsugning og luft.

- Det hele er gået fint, men der har været meget arbejde i det, når vi skal sætte alt op i et telt, siger konsulent i Snedkernes Uddannelser Ole Egemose til Wood Supply.

Selvom strøm og udsugning skabte problemer, gjaldt det dog ikke de trægulve, som er blevet lagt både inden og uden for teltet.

- De bløde fodboldbaner viste sig ikke at være så bøvlet, som vi først havde troet, siger Ole Egemose.

Et dyrt projekt
Selvom placeringen på fodboldbanerne har skabt lidt ekstra udfordringer i år, gælder det ikke økonomien. Den er nemlig blevet dækket af et stort antal sponsorer.

I alt har Snedkernes Uddannelser udgifter for 1,3 mio. kr. til etableringen af værkstederne – og foruden det har virksomheder som Homag og Wiking Gulve leveret henholdsvis CNC-maskine og trægulve til projektet som en sponsoreret gave, der ikke tæller med i de 1,3 mio. kr. 

Og de er langt fra de eneste, der har bidraget til opbygningen af værkstederne. 

Omkring 25 sponsorer har bidraget med kontante pengegaver, mens et stort antal virksomheder i branchen har leveret nogle af deres produkter til brug i værkstederne.

Derover har er også fonde med til at dække for udgifterne.

- Det her projekt kunne slet ikke lade sig gøre uden støtte fra fonde og alle vores sponsorer. Det ville ikke være muligt, siger en stolt Ole Egemose og fremhæver, at mange sponsorer også har lagt mandetimer i omsætningen af værksteder.

DM i Skills foregår 4. til 6. april. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094