23948sdkhjf

Troldtekt efterlyser mere FSC-træ

Der er alt for lidt træ i Danmark, der er FSC-certificeret.

Sådan siger Troldtekts direktør Peer Leth til Herning Folkeblad.

Udmeldingen kommer efter, at direktøren i det seneste nyhedsbrev fra Troldtekt har efterlyst mere danskproduceret FSC-mærket træ.

Lige nu er der nemlig ikke nok til, at Troldtekt kan bruge FSC-træ i alle sine lyd lydabsorberende væg- og loftplader, sådan som virksomheden ellers er godkendt til.

- Vi har mangel på FSC-træ. Vi er en danskejet virksomhed med dansk produktion, der gerne vil bruge danske råvarer. Træet, vi bruger, er fra jyske skove, og det er det princip, vi kæmper for at holde fast i. Men det kræver, at vi har nogle lokale områder i Jylland, der bakker op om det her. Det kræver, at vi alle sammen bakker op om det, så vi har et bæredygtigt skovbrug, som sikrer, at når vi kigger 20-30 år frem, så er der fornyelse i tilvæksten af træ, siger Troldtekts direktør Peer Leth til avisen.

Han fortæller, at Troldtekt har et mål om, at 100 procent at det træ, som virksomheden bruger, skal være FSC-certificeret. Men hvis det skal blive en realitet skal stat, kommuner og private skovejere tage den bæredygtige skovdrift alvorligt.

Han får opbakning Loa Dalgaard Worm, direktør for strategi og udvikling i FSC Danmark.

I nyhedsbrevet fra Troldtekt fortæller hun, at 20 procent af de danske skove er FSC-certificerede, og det er en lavere andel end i lande som Sverige og Polen.

Det er ikke nok til træ til at efterkomme ønskerne hos de virksomheder, der bearbejder det bæredygtige træ.

– Vi er kommet til det punkt, hvor markedet i høj grad efterspørger bæredygtigt træ med tredjepartscertificering. Det er en kombination af, at bygherrer vil have mere træ i deres projekter, og at en større andel af det træ skal være certificeret. Det viser sig hos flere af de danske producenter, som har meget ambitiøse politikker for deres træindkøb, siger hun.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079