23948sdkhjf

Møbelfirma brager frem: Salget er tredoblet på to år

Kompromisløs produktudvikling betaler sig for designfirmaet, som i 2018 har løftet top- og bundlinje til det hidtil højeste niveau.

Aalborg-virksomheden Sackit, der blandt andet producerer bar- og sækkestole, er i fuld gang med at omsætte den gode idé til en forretning, der skaber vækst og arbejdspladser.

2018 var et decideret jubelår for Sackit og partnerne Kristoffer Glerup og Peter Rasmussen, som formåede at fordoble salget af deres danskdesignede livsstilsprodukter.

Det kan aflæses i årsregnskabet, hvor resultatet før skat er forbedret fra 2,1 til 4,3 mio. kroner. Det er ny rekord.

- Sackit-navnet er for alvor begyndt at bide sig fast. Der er en meget større respekt om os nu, fordi vi har vist, at der er et marked for vores produkter. For nogle år siden var det svært at få møbel- og designbutikkerne i tale. Nu oplever vi, at flere af dem kommer til os, siger administrerende direktør Kristoffer Glerup i en pressemeddelelse.

Ny lancering hjælper til
Det er blandt andet møbelserien Nordic, der har bidraget til rekordresultaterne i år hos Sackit.

Hos SackKit er filosofien, at man aldrig sender et produkt på markedet, som virksomheden ikke selv har lyst til at eje. Ingen skal kunne sætte en finger på design eller kvalitet, og derfor var møbelserien Nordic, som blev lanceret i 2018, tre år undervejs.

- Nordic-serien er det sværeste projekt, vi nogensinde har kastet os ud i. Det har været en kæmpe udfordring at få pris, funktionalitet, design og kvalitet til at spille sammen. Men det lykkedes, og ikke mindst vores barstole er en succes, siger Kristoffer Glerup, der undervejs var ved at opgive projektet flere gange.

Stærkt partnerskab
Det er ikke kun barstole og borde, der har været med til at skabe de gode resultater i år.

Det samme har Kristoffer Glerups partnerskab med Peter Rasmussen, der blev etableret for tre år siden, da Peter Rasmussen trådte ind i virksomheden. 

Siden da er det gået stærkt, og i løbet af de seneste to regnskabsår er omsætningen i Sackit tredoblet og udgør i dag et større tocifret millionbeløb.

- Vi er to partnere, der kompletterer hinanden. Kristoffer er sælgeren og produktudvikleren, mens jeg tager mig af driften og økonomien. Kristoffer er typen, der kommer med den ene vilde idé efter den anden, og så er det min opgave at få ham lidt ned på jorden igen, siger Peter Rasmussen.

Han var fjerde mand på lønningslisten, da han kom til i midten af 2016. Aktuelt har Sackit to stillingsopslag ude, og når de stillinger er besat, vil der være 13 fuldtidsansatte i Aalborg-firmaet.

Og udviklingen fortsætter for fuld kraft i 2019, hvor Sackit gearer op med nye folk i marketing og på eksport, som i dag står for knap en tredjedel af det samlede salg.

- Vi budgetterer igen i år med en kraftig vækst og opruster for alvor i Norge og Sverige, hvor vi er kommet rigtig godt i gang i 2018, siger Peter Rasmussen.

SACKit Aps
mio. kr. 2018 2017
Bruttofortjeneste  12,0 6,4
Resultat før finansielle poster 5,5 3,0
Resultat før skat 4,3 2,1
Årets resultat 3,3 1,6
Balancesum 29,9 16,0
Egenkapital 6,4 3,1
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2018.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127