23948sdkhjf

Klasselokale flyder med affald… lavet om til 36.000 stole

Genanvendelsesvirksomheden Upcycling Scandinavia barsler med en stol til landets klasselokaler lavet af affaldsplast hentet i Danmark og på den anden side af Øresund.

Støbeformen blev bestilt før jul og er lige nu ved at blive testet hos producenten i Portugal, der skal test-støbe 700 stole for at luge ud i eventuelle børnesygdomme, inden formen skal til Danmark og producere de endelige produkter.

Og så kan arbejdet ellers bare gå i gang, siger Erik Serritslev Jørgensen, der er en af stifterne bag Upcycling Scandinavia.

- Til hver stol bruges der 1,9 kg farvesorterede plastgranulater. Stolen vil kunne fås i fem farver, hvor tre kommer fra svensk returplast og to fra dansk, siger Erik Serritslev Jørgensen.

Udover at stolen er lavet af genanvendt plastmateriale, er stolen i sig selv også genanvendelig. Det vil sige, at den kan smeltes om og få nyt liv som en ny stol, hvis den bliver slidt ned eller går i stykker, tilføjer han.

Stort potentiale
Upcycling Scandinavia har indtil videre solgt 36.000 eksemplarer af stolen, selvom der ikke findes et fysisk eksemplar endnu. Køberen er møbeldistributøren Lekolar, der skal stå for salget til det skandinaviske marked.

Og ifølge Erik Serritslev Jørgensen er potentialet meget større.

- Når vi får hul til markedet, vi regner vi med, at vi kan sælge langt over 100.000 stole. Det her er bare begyndelsen. Vi arbejder også på at få hul til markeder uden for Skandinavien, og så bliver potentialet meget større, siger han.

De første stole er så småt på vej i produktion. Efter planen står de første modeller færdige i midten af april.

Fakta:

  • Stolen hedder Karoline og skal i første omgang ud på de skandinaviske markeder.
  • Stolen er godkendt efter EU-standarden EN1729-1, der omhandler ergonomi i skolestole.
  • Skallen er PVC-fri og fås både i en model med fire ben og med fem hjul under.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079