23948sdkhjf

Det går bedre end ventet for Inventarland

Den genrejste kontormøbelkæde kan fremvise sorte tal på bundlinjen for de første måneder siden genrejsningen i november.
Den markante nedtur i møbelbranchen førte i slutningen af september 2010 til konkurs i kontormøbelkæden Inventarland .

Lukningen var et hårdt slag for indehaver Carsten Nissen, der gennem tre årtier havde opbygget en kæde med 10 afdelinger og godt 60 ansatte. Men få uger senere lykkedes det at genrejse virksomheden i et nyt setup , og i januar måned slog Inventarland dørene op i Aalborg, Århus, Odense, Slagelse og Glostrup.

De fem afdelinger har i perioden fra genåbningen og frem til 31. marts realiseret en samlet omsætning på 12 mio. kroner, og det giver Inventarland et samlet overskud på 0,57 mio. kroner før skat:

- Trods svage tegn på bedring er markedet fortsat præget af økonomisk usikkerhed blandt kunder såvel som leverandører. Alligevel lykkedes det os at skabe et overskud på 0,57 mio. før skat mod et forventet underskud i samme størrelsesorden, siger en tilfreds Carsten Nissen.

Bedre intern kommunikation løfter bundlinjen
Direktøren peger på to aspekter som de primære årsager til overskuddet. For det første oplever Inventarland en langsomt stigende efterspørgsel inden for sit vigtigste forretningsområde, kontormøbler, og for det andet har et øget fokus på intern kommunikation bidraget til vækst:

- I forbindelse med genåbning af butikkerne har vi gennemgået vores interne kommunikationsprocesser. Vi er blevet bedre til at tale sammen på tværs af organisationen, og det viser sig nu på bundlinjen – og på kundetilfredsheden, siger Carsten Nissen.

På baggrund af halvårsoverskuddet og en svagt stigende efterspørgsel forventer Inventarland at afslutte året med sorte tal på bundlinjen. Carsten Nissen tør dog ikke spå om størrelsen på et eventuelt overskud:

- Ydmyghed og flittighed har alle dage været hjørnestenene i Inventarland. Bevarer vi det gode sammenhold, og kommer der lidt mere gang i økonomien, er jeg sikker på, at tingene vil se meget lysere ud ved årsskiftet, slutter direktøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094