23948sdkhjf

Tusindvis af mandetimer bag Danmarks højeste støjskærm

Nu har Kolding Danmarks højeste støjskærm. Den er helt op til syv meter høj på store dele af en to km lang strækning på til- og frakørselsrampen ved Bramdrupdam på Sønderjyske Motorvej. På ydersiden er den belædt med træ.

Projektet er så stort, at det med jordarbejde og støjskærmsmontage når op på flere tusinde mandetimer. Det oplyser Dansk Autoværn, der er ansvarlig for opsætningen, i en pressemeddelelse.

Firmaet har leveret og monteret de høje støjskærme for Barslund, der er hovedentreprenør på projektet, og som har Shoulders med som underentreprenør til ramning af fundamenter. 

Udviklede specialværktøj til opgaven
Støjskærmen stod klar den 31. januar – det med seks ugers udskydelse i forhold til den første tidsplan. Konstruktionen består af perforerede aluminiumskasetter med lyddæmpende isolering. Som afslutning monteres der espallier.

Logistikken omkring adgangsforholdene har været udfordrende, da store dele af skærmen er monteret på en arbejdsvej, der er etableret på bagsiden af skærmen. Med en presset tidsplan og rigtig mange folk på opgaven, har det været en stor styringsopgave. 

Montagen af den høje skærm har fordret, at Dansk Autoværn i samarbejde med BSV Krantilbehør har udviklet et specialværktøj, så fire støjskærmskasetter kan monteres ad gangen. Det minimerer antallet af løft i højden med 75 pct. Derudover er de syv meter høje støjskærmssøjler monteret med en fjernstyret løftekrog, således at løftestroppen slipper den færdigmonterede søjle med et enkelt tryk på fjernbetjeningen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11