23948sdkhjf

1.000 pæle i robinietræ gør skøjtesøerne grønne

Skøjtesøerne i Bramming, et centralt og populært rekreativt område, er netop blevet udstyret med massevis af robinietræ.

Søerne har nemlig fået en solid kantsikring i robinietræ, som sikrer, at jorden ikke skrider. Samtidig er der bygget en platform ud over vandet på den mindste af søerne, fremgår det af en pressemeddelelse.

I alt har firmaet SkovTrup.dk leveret 1.000 stk. robinie-helpæle og ca. 1.700 løbende meter savede robinie-brædder til selve kantsikringen. 

Til platformen på vand har virksomheden leveret 30 helpæle og næsten 90 båndsavede brædder samt 8.000 træskruer.

Alt sammen af robinietræ fra bæredygtige skove i EU, og dét er vigtigt for SkovTrup.dk:

-Vi sælger kun træ, som vi kan stå inde for. Derfor sælger vi heller ikke trykimprægneret træ, der er deponi-berettiget efter brug. Og vi sælger ikke træ fra troperne, for vi kan ikke stole på de dokumenter, der følger med træet. Den bedste måde at begrænse rovdrift i regnskovene og brugen af giftigt, trykimprægneret træ, er derfor at finde et alternativ – og dér er robinie-træ oplagt, siger direktør og medejer af SkovTrup.dk, Søren Gøttrup.

Lang holdbarhed
Det er ikke kun SkovTrup.dk selv, der prioriterer at bruge bæredygtige materialer.

Esbjerg Kommune har valgt træet til projektet netop for sine særligt gode egenskaber.

- Med valget af robinietræ har kommunen sikret sig en langtidsholdbar og miljørigtig løsning – et bæredygtigt alternativ til trykimprægneret træ, står der i pressemeddelelsen.

Robinie-træet er nemlig ekstremt holdbart, fordi andelen af kernetræ er næsten 100 procent. Desuden har robinietræet en celleformet struktur, der er kugleformet som et grantræ. Det betyder, at svampesporer ikke trænger ind.

Pengene til renoveringen ved Skøjtesøerne kommer fra Esbjerg Kommune, der har bevilliget 1,2 mio. kr. Foruden renoveringen med robinietræ er der også etableret en 2,1 meter bred gangsti rundt om begge søer.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109