23948sdkhjf

Spirende opmærksomhed til ung iværksætter-duo: - Det er lidt fedt, når de store navne vender sig om

Adam Holst og Lukas Eschenmoser har taget en træbænk med på årets messe i Stockholm. Men bænken er mere end bare en bænk.

En enkelt bænk.

Det er, hvad stifterne af møbelvirksomheden Holst & Eschenmoser, Adam Holst og Lukas Eschenmoser, præsenterede på årets Stockholm Furniture and Light Fair.

En træbænk, der let kan skilles ad og foldes sammen, når den ikke skal bruges.

Det kan lyde af lidt. Men det er det ikke. For selvom bænken ved første øjekast kan ligne en simpel træbænk med lameller, så gør dens opbygning, at det kun tager fem sekunder at skille den ad eller samle den igen.

Og dernæst er træbænken Seit designdouens forsøg på at etablere sig i møbelbranchen.

- Vi har allerede bestilt de første hundrede bænke til produktion, så dem skal vi meget gerne have solgt, siger Adam Holst, der er uddannet snedker og bruger dagtimerne på sit arbejde i et snedkerværksted.

For ham er arbejdet med Seit-bænken overladt til fritiden, mens Lukas Eschenmoser bruger sine hverdage på udviklingen og salget af bænken.

Men noget tyder på, at også Adam Holst på sigt kan skrue ned for sit arbejde i snedkerværkstedet og op for sin hos Holst & Eschenmoser: De første virksomheder er allerede begyndt at henvende sig til den unge designduo.

Aftaler på plads
Det er ikke første gang, de to unge fyrer viser Seit frem for offentligheden.

På møbelmessen Formland i Herning gav fremvisningen fire aftaler med forhandlere, og samtidig modtog Adam Holst og Lukas Eschenmoser en iværksætterpris for deres projekt.

Også på messen i Stockholm har flere spæret øjnene op ved synet af bænken.

- Der har været en del henne at se på bænken. Det er lidt fedt, når de store navne vender sig om to eller tre gange for at se på den, siger Adam Holst.

Samtidig er bænken blevet et afsæt for, at Adam Holst og Lukas Eschenmoser måske fremover kan producere endnu flere møbler med udgangspunkt i deres ide:

- En har spurgt, om vi vil lave et bord, der er bygget på samme måde som bænken. En anden har efterspurgt en bænk, der er lidt kortere og kan bruges på badeværelset, siger Lukas Eschenmoser.

Derfor ligger der nu et stort arbejde i at få fulgt op på de henvendelser, som de to unge iværksættere har fået den seneste tid.

- Det er nyt for os at skulle arbejde med salg, siger Lukas Eschenmoser.

- Men vi har nogle gode kontakter, vi kan trække på, supplerer Adam Holst.  

Og selvom antallet af henvendelser og ordrer ikke måler sig med de store spillere på årets møbelmesse er de to iværksættere ved godt mod.

- Vi tror på det, og vi tror på bænken, siger Lukas Eschenmoser.

Adam Holst viser, hvordan bænken Seit hurtigt kan skilles ad og foldes sammen. 

Artiklen er en del af temaet Video.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062