23948sdkhjf

Erik Jørgensen dømt for at diktere priser

Retten i Svendborg har idømt Erik Jørgensen Møbelfabrik en bøde på 500.000 kroner. Direktøren og salgs- og marketingschefen skal begge af med 25.000 kroner.
Bøderne er en konsekvens af, at Erik Jørgensen Møbelfabrik nu er kendt skyldig i anklagerne om, at virksomheden har fastsat bindende videresalgspriser over for visse forhandlere.

Virksomheden er samtidig dømt for at forbyde udsalgsannoncering af møblerne:

- Det er en alvorlig overtrædelse af konkurrenceloven, når en producent dikterer forhandlernes priser. Bindende videresalgspriser sætter konkurrencen blandt forhandlerne ud af kraft. Det går ud over forbrugerne, som kommer til at betale overpriser, siger direktør Agnete Gersing fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Sagen kort...
Sagen tog sin begyndelse i 2008, hvor Konkurrencestyrelsen gennemførte en kontrolundersøgelse hos Erik Jørgensen Møbelfabrik. Styrelsen meldte efterfølgende virksomheden til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØK), og i november 2010 blev der rejst tiltale.

Konkret handler sagen om, at Erik Jørgensen Møbelfabrik i perioden september 2004 til efteråret 2008 har dikteret fastsatte mindstepriser på designmøblerne EJ 5 Corona og EJ 100 Oxchair.

- Retten i Svendborg har dømt virksomheden og dens ledelse i en række forhold og frifundet dem i en række andre forhold. Retten har ved fastsættelsen af bøden til virksomheden i skærpende retning lagt vægt på, at forholdet anses for alvorligt, og at gerningsperioden har været af ikke kort varighed. Som formildende omstændigheder er der lagt vægt på, at det ikke er dokumenteret, at overtrædelsen har haft indvirkning på markedet, oplyser Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078