23948sdkhjf

Møbelvirksomhed køber design-rettigheder af tidligere konkurrent

Efter 54 års møbelproduktion i Rimmes Møbelfabrik i Vestjylland satte et opkøb af lokalerne i 2017 et punktum for det hidtidige arbejde i fabrikken. 

Men punktummet var ikke endeligt: Tegningerne til de mange møbler er nu solgt til møbelproducenten Casø Furniture. Fremover skal virksomheden fra Over Jerstal nær Vojens skabe nyt liv af de ellers udgåede møbler.  

- Vi synes, der er potentiale til, at produktionen af de gamle designs kan forsætte, siger Carsten Sørensen, ejer af Casø Furniture. 

Rimmes Møbelfabrik lukkede ned, fordi de to ejere lidt oppe i årene enten skulle investere massivt i maskiner eller sælge lokalerne – de valgte det sidste. 

- Det er lidt synd, når gode danske designs går tabt, fordi ejerne går på pension eller lukker produktionen af andre årsager – særligt når der er potentiale. Derfor har vi købt rettighederne, siger Carsten Sørensen til Wood Supply. 

Passer med stilen
Rimmes møbler er særligt inspireret af årene omkring 80’erne, og det er de designs Casø Furniture nu tager med ind i virksomheden under navnet Rimme by Casø.

Navnet skyldes, at møblerne hos Casø bliver en redesignet udgave, hvor de klassiske designs får et nyt og mere moderne udtryk.

Ifølge direktøren er der dog heller intet i vejen med det oprindelige udtryk:

- Rimmes program og byggesystem ligger godt i tråd med vores eget design. Det bliver en måde at udvide vores nuværende sortiment, siger han.

Derfor har han også stor tiltro til møblerne fra Vestjylland:

- Jeg tror bestemt på, at det kan blive en succes, siger Carsten Sørensen med henvisning til, at virksomhedens lignende samarbejde med Kofoeds Møbelfabrik under navnet Koefoed by Casø har vist gode resultater. Flere af de mest solgte produkter hos Casø er nemlig en del af Koefoed-serien.

De nye møbler i Rimme by Casø præsenteres på møbelmessen i Köln i januar og bliver lagerført i februar. Produktionen foregår i en af de fabrikker i Østeuropa, som Casø samarbejder med.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094